Ελκυστικές οι δημιουργίες αναλγύφου σε πέτρα του συμπολίτη Θ.Γιαννακού

Πολιτισμός /

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση δημιουργιών με ανάγλυφα πάνω σε πέτρα του συμπολίτη δασκάλου και συγγραφέα Θόδωρου Γιαννακού, με τίτλο «Μνήμες χαραγμένες σε πέτρα», που εγκαινιάσθηκε την Δευτέρα 25.11.19 και θα λειτουργεί έως και την Κυριακή 8.12.19 στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Μία όμορφη, ζεστή και γλυκιά βραδιά με ωραίους ανθρώπους, Σαρακατσαναίους και μη, απολαύσαμε την Δευτέρα 25.11.19 στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης» στα εγκαίνια της έκθεσης ανάγλυφου σε πέτρα του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Θόδωρου Γιαννακού με τίτλο «Μνήμες χαραγμένες σε πέτρα»

Μνήμες χαραγμένες μέσα στον χρόνο, πάνω στην πέτρα, σαν μία παράδοση από γενιά σε γενιά, μέσα από μία νέα οπτική. Η ματιά σαρακατσάνικη με νοσταλγία αλλά και βλέμμα στο μέλλον.

Ο Θεόδωρος Γιαννακός, ο εκπαιδευτικός, ο συγγραφέας των εξαιρετικών βιβλίων «Σαρακατσάνικη λαλιά», «Τα φέγινα πουλιά», «Ο καλυβοδάσκαλος», «Σαρακατσαναίοι:

Οι βιγλάτορες της Μακεδονίας», ο φίλος και αντιπρόεδρος της «Τέχνης», ο πολυτάλαντος και πολυπράγμων, παρουσίασε την εικαστική δουλειά του παρουσία πολλών και αγαπητών φίλων και φυσικά υπό τους ήχους του σαρακατσάνικου κλαρίνου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σημεία γιά τα αδέσποτα

Ένα από τα «φλέγοντα» προβλήματα των οικισμών της υπαίθρου είναι ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων, που συναντά κανείς κυρίως στις […]