Θ.Κοσμίδης: «Αντιμετωπίζουμε τον πολιτισμό ως ανάγκη»

Πολιτική /

«Διοργανώνουμε εκδηλώσεις, αναπτύσσουμε υποδομές και ενισχύουμε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα εν όψει του ότι ο πολιτισμός φέρνει τουρισμό και ο τουρισμός φέρνει και τόνωση της ζωής και της «μικρής» οικονομίας κάθε τόπου».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θέμις Κοσμίδης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 20-7-20, υπογραμμίζοντας το ότι ο σχετικός προγραμματισμός και η συνακόλουθη χρηματοδότηση προέρχονται από τα θεσμικά όργανα, και όχι από τον εκάστοτε επικεφαλής:

«Με τρομάζει η σκέψη, ότι είμαι, ως Θέμις Κοσμίδης, η συνέχεια κάποιου άλλου και ότι κάποιος άλλος θα αποτελέσει την δική μου συνέχεια» τόνισε χαρακτηριστικώς. Με την αναφορά αυτή ο κ. Κοσμίδης συνέπλευσε με την θέση του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη περί συνεχείας του δήμου, και όχι της διοικήσεως, σε ό,τι αφορά στην αδιάλειπτη συνέχιση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που ξεκίνησαν πριν την θητεία της σημερινής διοίκησης τονίζοντας ότι εκείνο, το οποίο κρίνει την κάθε διοίκηση, είναι το παραγόμενο έργο.

Ο κ. Κοσμίδης έκανε «άνοιγμα» και στον διατελέσαντα στο ίδιο αξίωμα επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρη Τσαντάκη, λέγοντας «το τηλέφωνό μου είναι πάντα και ανα πάσαν στιγμήν στην διάθεσή σας για ενημέρωση και κάθε διευκρίνηση».

Είχε προηγηθεί η ομιλία του κ. Τσαντάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ως «πολλές» τις 50.000 ευρώ για εκδηλώσεις σε διάστημα ενός μηνός εφ’ όσον καλύπτονται μόνο από έσοδα του δήμου αναφέρθηκε στην μη λήψη μέτρων προστασίας από τον νέο κορωνοϊό κατά τις δυο πρώτες εκδηλώσεις στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου και ζήτησε αναλυτική κατάσταση των κονδυλίων για όλες τις εκδηλώσεις. Πάντως ο κ. Τσαντάκης απένειμε εύσημα στον κ. Κοσμίδη για τον καλλωπισμό του κινηματογράφου, ενώ χαρακτήρισε ως θετικό γεγονός το ότι το «έστω και με «δειλό» ξεκίνημα», το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» θα αποτελέσει και φέτος στοιχείο της ζωής του Κιλκίς.

Στήριξη στον κ. Κοσμίδη παρέσχε και ο λίγη ώρα νωρίτερα ανεξαρτητοποιηθείς από τον συνδυασμό του Παύλου Τονικίδη «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» Θόδωρος Βαφειάδης, λέγοντας ότι εμπιστεύεται τον αντιδήμαρχο πολιτισμού. «Ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι» τόνισε ο κ. Βαφειάδης, «αόριστο αντικείμενο προς κοστολόγησιν, αλλά να καλύπτει τις αντίστοιχες ανάγκες των πολιτών, αρκεί να γίνεται με προγραμματισμό και εύστοχες επιλογές».

Περισσότερα

Οργισμένη αντίδραση Κ.Κιλτίδη προς την διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς: «Δεν δικαιώνει, δεν στηρίζει και απορυθμίζει την λειτουργία του»

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να αναδείξω την αμέλεια και ανεπάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς, όταν η χώρα δοκιμάζεται σε μείζονα […]

Δείτε ακόμα

Να ικανοποιηθεί αμέσως

Εδώ και καιρό έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη εκρίζωσης των δένδρων του κοιμητηρίου του Δροσάτου, καθώς οι ρίζες τους έχουν […]