«Το Παγκάκι» με Γ. Κιμούλη και Φ. Μπαξεβάνη στο Κιλκίς

Πολιτισμός /

Μετά την συγκλονιστική επιτυχία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το θεατρικό έργο του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το Παγκάκι» με τους Γιώργο Κιμούλη και Φωτεινή Μπαξεβάνη περιοδεύει σε όλη την χώρα.
Στο Κιλκίς θα «κάνει στάση» την Τετάρτη 27.11.19 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς με δύο παραστάσεις που θα αρχίσουν στις 9 το βράδυ.

Το έργο ανεβάζεται σε διασκευή, σκηνοθεσία και διαμόρφωση Γιώργου Κιμούλη, μετάφραση Νίκου Καμτσή, ενδυμασίες Σοφίας Νικολαϊδου και φωτισμούς Στέλλας Κάλτσου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Στάθης Παναγιωτίδης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν, όπως αναφέρθηκε οι Γιώργος Κιμούλης και Φωτεινή Μπαξεβάνη.
Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ γενική είσοδος & 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό & ανέργων)

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Σύμμετρο, 21ης Ιουνίου 53, 2341 027354, ticketplus.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310257218, 6934115555

Υπόθεση
Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ο συγγραφέας
Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα