Στην «Τέχνη» συνεχίζεται η σπουδαία μακραίωνη παράδοση της αγιογραφίας

Πολιτισμός /

Την δυνατότητα διαπίστωσης του ποιοτικού πολιτιστικού έργου, το οποίο παράγεται στην «Τέχνη», προσέφερε στον κόσμο του Κιλκίς, ένα ακόμη τμήμα του συλλόγου.

Πρόκειται για το τμήμα αγιογραφίας της «Τέχνης», που, όπως όλα τα άλλα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παρουσιάζει τα αποτελέσματα της δραστηριότητας των μελών του με την μορφή της έκθεσης δημιουργιών των μελών του καθ’ όλη την καλλιτεχνική – πολιτιστική χρονιά.
Η έκθεση των δημιουργών της χρονιάς 2018-19 εγκαινιάσθηκε, σε εορταστική και συγχρόνως μυσταγωγική ατμόσφαιρα, την Τετάρτη 10.4.19, στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» του συλλόγου και διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα.


Και είναι τα ίδια τα έργα των μελών του τμήματος αγιογραφίας, που υποβάλλουν ψυχικώς και πνευματικώς τον παρατηρητή τους, προκαλώντας τα αισθήματα εκείνα, τα οποία μετατρέπουν την περιήγηση σε μία τέτοια έκθεση σε μυσταγωγία.


Ολοι οι δημιουργοί της «Τέχνης» που αγιογραφούν με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Πέτρου Καλλίνου, είναι διαποτισμένοι από το πνεύμα της μακραίωνης παράδοσης σ’ αυτό το είδος Τέχνης, στο οποίο κυριαρχούν η αυστηρή γραμμή, συγκεκριμένος συνδυασμός χρωμάτων και το λιτό και απέριττο ύφος των απεικονιζομένων μορφών Αγίων από όλο το Συναξάρι καθώς και γεγονότων συνδεδεμένων με την Ορθοδοξία.
Το συνολικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο από εξαιρετικό, καθώς καταδεικνύει μία ατέρμονη συνέχεια ενός είδους ζωγραφικής, που παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα