Η Γουμένισσα δίνει στο κλειστό γυμναστήριο το όνομα της Εβίνας Μάλτση

Αθλητισμός /

Η μέγιστη τιμή για την Εβίνα Μάλτση, καθώς το κλειστό γυμναστήριο της Γουμένισσας, της πόλης από την οποία κατάγεται και έκανε τα πρώτα της… μπασκετικά βήματα το 1990, θα πάρει το όνομά της το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 στις 7.30 το απόγευμα.

Ο δήμος Παιονίας και Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου με την στήριξη των Βετεράνων Καλαθοσφαιστών Ελλάδος, στην όμορφη κωμόπολη της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε η παλαίμαχη διεθνής μπασκετμπολίστρια, πρόκειται να την τιμήσει, δίνοντας το όνομά της στο γήπεδο της περιοχής ως ελάχιστη αναγνώριση και επιβράβευση των μεγίστων αθλητικών υπηρεσιών τους στην «τεράστια» Ευανθία (Εβίνα) Μάλτση.

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει αγώνας μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών ΑΟΚ Γουμένισσας.

Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα γιά το κλειστό γυμναστήριο ότι «Η Γουμένισσα, παρότι είναι ένα μικρό μέρος, είχε ομάδα μπάσκετ και ένα κλειστό γυμναστήριο και αυτό ήταν σημαντικό για την εξέλιξή μου».

Η πρώην διεθνής αθλήτρια και πλέον στέλεχος της ΕΟΚ, που είναι σήμερα 43 ετών και παραμένει στο χώρο του μπάσκετ, ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών από τον Α.Ο.Κ. Γουμένισσας, για να βρεθεί το 1997 στον Μέγα Αλέξανδρο και να ακολουθήσει την λαμπρή πορεία στην ΜΕΝΤ, τον Παναθηναϊκό, την Θέλτα, την Σαραγόσα, την Μπούρζ, την Κονέκτικατ Σαν στο WNBA, την Ρος Κασάρες, την USK Πράγας, την Πολκοβίτσε, την Καϊσερί, την Αντάκια, την Άδανα Μπότας, τον Ολυμπιακό και την ZTE NKK, όντας η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών με τα χρώματα της Εθνική Ελλάδας Γυναικών με 2661 πόντους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα