Γράφει ο/η Αθανάσιος Τατάρογλου

Ξέρεις ποιος είσαι εσύ;

Αρθρογραφία /

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;! Αυτή η μάστιγα που έχει χτυπήσει εδώ και χρόνια πολλούς συμπολίτες μας σε όλη την επικράτεια. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τους «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;!» Πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, όταν βρεθούν στο δρόμο σου. Να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να τους αγνοήσεις. Μετά που θα έχεις διαβάσει και τις παρακάτω γραμμές θα σου είναι ακόμη πιο εύκολο. Αν είσαι εσύ ένας από αυτούς τους τύπους τότε μετά την ανάγνωση ελπίζω να σταματήσεις να είσαι.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες των «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;!». Η πρώτη είναι αυτή των «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Έχω λεφτά εγώ!». Άνθρωποι που είτε μόνοι τους, είτε με μια βοήθεια έχουν αποκτήσει χρήματα παραπάνω από το μέσο όρο και πιστεύουν ότι αυτά αποτελούν όπλο για να εξουσιάζουν τον κόσμο.

Μια άλλη κατηγορία είναι οι «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι διευθυντής εκεί!». Αυτή η κατηγορία ανθρώπων πιστεύουν ότι λόγο του αξιώματος που έχουν είναι ανώτεροι των άλλων και πρέπει να αντιμετωπίζουν τους συνανθρώπους τους σαν κοπάδι ζώα, κάνοντας τους βοσκούς.

Και τρίτη κατηγορία είναι αυτοί των «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;! Ο φίλος του τάδε!». Η κατηγορία αυτή που έχει τα κονέ με ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν και τους χρησιμοποιούν για να το κάνουν συνήθως με κακό τρόπο.

Φίλοι μου που ανήκετε σε κάποια από τις τρεις αυτές κατηγορίες ή σε κάποια άλλη που μου διαφεύγει θέλετε να σας πω εγώ που ξέρω, ποιοι είστε εσείς; Ένα τίποτα είστε! Ακούστηκε κάπως σκληρό ε; Όχι δεν ακούστηκε. Είναι σκληρό, γιατί είναι η αλήθεια. Δεν ξέρω ποιος είσαι γιατί κρύβεσαι μπροστά από δανεικά και αναλώσιμα πράγματα. Γιατί αν σου τελείωναν τα λεφτά ή έπαυες να είσαι διευθυντής ή ο φίλος σου σταματούσε να σου κάνει τα χατίρια δεν θα ήσουν αυτός που νομίζεις και λες πως είσαι. Για αυτό δε ξέρω ποιος είσαι, γιατί δεν σε βλέπω καθαρά. Διώξε όλα αυτά τα δανεικά και μετά θα δούμε και εγώ αλλά και εσύ ποιος πραγματικά είσαι.

Γιατί φίλε μου οι άνθρωποι που είναι κάτι δεν ρωτάνε για επιβεβαίωση ή για εντυπωσιασμό. Δεν χρειάζεται να το κάνουν. Φαίνεται από τα λόγια και τις πράξεις τους. Φαίνεται γιατί είναι καθαροί. Όλα όσα έχουν και τους κάνουν κάποιους είναι δικά τους και κανείς δεν μπορεί να τους τα πάρει. Είναι οι γνώσεις και τα βιώματα τους. Έχουν παιδέψει ψυχή και μυαλό και δεν χρειάζεται κανείς να επιβεβαιώσει το οτιδήποτε σε αυτούς. Δούλεψε λοιπόν με τον εαυτό σου και άσε τις χαζές ερωτήσεις. Απάντηση σε αυτές θα πάρεις μόνο από τον ίδιο σου τον εαυτό αν ποτέ προσπαθήσεις να τον βρεις.

Περισσότερα άρθρα