Γράφει ο/η Αθανάσιος Τατάρογλου

Θέληση και πίστη τα καλύτερα «φάρμακα» γιά τον άνθρωπο

Αρθρογραφία /

Ξέρετε ποιό είναι το «σαράκι» που «τρώει» τον άνθρωπο;

Οι ψυχικές ασθένειες!

Οι οποίες, κατά την δική μου γνώμη είναι πιο σημαντικές από τις άλλες, εκείνες που χτυπάς το πόδι σου και για ένα χρονικό διάστημα το βάζεις στο γύψο και περνά.

Οι ψυχικές ασθένειες είναι αυτές που μπορεί να κρατήσουν πολύ περισσότερο, να σου κάνουν μεγαλύτερο κακό και να μη σε αφήσουν ουσιαστικά να μπορέσεις το δώρο της ζωής που σου δόθηκε.

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι όποιος πάει σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και τα συναφή είναι τρελλοί. Και όμως αναγνώστες μου, το να είσαι τρελλός δεν είναι επιλογή είναι πάθηση, που χρειάζεται φροντίδα και προσοχή, κατανόηση και στήριξη.

Και όσο δύσκολο είναι για κάποιον που υποφέρει από μια ψυχική ασθένεια, άλλο τόσο είναι και για εκείνον που είναι δίπλα του και πρέπει να τον βοηθήσει. Θέλει τεράστια ψυχικά αποθέματα για να αντιμετωπίσεις το «σαράκι» αυτό που «τρώει» την ψυχή σου ή την ψυχή κάποιου δικού σου ανθρώπου.

Και πρώτα από όλα χρειαζόμαστε την παιδεία να το κατανοήσουμε. Δεν μπορούμε να απομονώνουμε όσους υποφέρουν από τέτοιου είδους παθήσεις.

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της πάθησης τους και να τους προσφέρουμε ένα χαμόγελο που έχουν ανάγκη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Καμμία ντροπή δεν χωράει σε κάποιον άνθρωπο που καλείται να ζήσει με έναν εαυτό που του κάνει κακό. Και για να νιώσει καλά χρειάζεται ανθρώπους που θέλουν να τον βλέπουν και να τον κάνουν καλά κόντρα σε αυτό που προσπαθεί ο ίδιος του ο εαυτός.

Αν δεν σας αρέσει η ζωή σας, αν μάχεστε με τον εαυτό σας, αν δεν έχετε όνειρα τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αφού το αναγνωρίσετε να επισκεφθείτε έναν ειδικό, είτε αυτός είναι ψυχολόγος, είτε ψυχίατρος.

Να το πείτε στους οικείους σας αλλά να θυμάστε ότι όλοι δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν το πρόβλημα σας, για αυτό δεν μπορούν όλοι να δείξουν την ανάλογη κατανόηση.

Δώστε στη ζωή σας την ευκαιρία που της αξίζει και θα δείτε ότι μπορούν όλα να ξεπεραστούν αν υπάρχει θέληση, κατάλληλη αγωγή και πίστη. Πίστη στο στόχο μιας καλύτερης ζωής.

Ενός χαμόγελου, μιας αγκαλιάς, μιας απολαυστικής βόλτας με αγαπημένους ανθρώπους.

Βρείτε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας και καταπολεμήστε το «σαράκι» της ψυχικής ασθένειας. Μπορείτε και το αξίζετε.

Περισσότερα άρθρα