Γράφει ο/η Αθανάσιος Τατάρογλου

Να μην παρατούμε ποτέ όνειρα και στόχους

Αρθρογραφία /

Πόσο εύκολο σας είναι, όταν βάζετε ένα στόχο να μείνετε προσηλωμένοι σε αυτόν; Να μην σας επηρεάζουν οι αλλαγές, που συμβαίνουν είτε σε εσάς είτε στο περιβάλλον σας; Προσπαθείτε με όσες δυνάμεις έχετε για να επιτύχετε ή τα παρατάτε εύκολα; Πόσο σημαντικό για εσάς είναι να έχετε στόχους και κίνητρα;

Αν θα ήθελα να αρχίσω με κάτι, με το οποίο όλοι θα συμφωνούσαμε, τότε θα πω ότι είναι απαραίτητο να έχουμε όλοι όνειρα. Αυτά πιστεύω είναι το κίνητρο για να ζούμε. Όνειρα που γίνονται στόχοι και «παλεύουμε» για να τα υλοποιήσουμε. Όνειρα που μπορεί να χαρακτηρίζονται άπιαστα ή ουτοπικά αλλά εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα. Όνειρα που μπορεί να είναι απλά και η εκπλήρωση τους να μας «γεμίζει» με ικανοποίηση, ευτυχία και φυσικά χαμόγελα και αυτοπεποίθηση.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει όνειρα. Ακόμη και αν το περιβάλλον του δεν είναι ευνοϊκό. Διότι αν δεν έχουμε όνειρα ώστε να θέτουμε στόχους, ποιο το νόημα της ζωής; Ακόμη και όταν δεν μας αφήνουν να ονειρευτούμε, δεν πρέπει να τα παρατάμε. Πρέπει να πεισμώνουμε και να προσπαθούμε να κρατήσουμε αναμμένη την «φλόγα», που καίει μέσα μας και της δίνει ένταση η επιθυμία για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Είναι σίγουρα ευκολότερο σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον να έχεις όνειρα, να θέτεις στόχους και να τους πετυχαίνεις. Είναι όμως μεγαλύτερη η ικανοποίηση, που νιώθεις όταν πετυχαίνεις τους στόχους σου με κόντρα άνεμο. Εκεί όπου μπορεί να μην έχεις τα εφόδια, ή όλα γύρω σου να είναι εναντίον σου.

Εκεί είναι που πρέπει να πεισμώσεις και να σχεδιάσεις όσο καλύτερα μπορείς το δρόμο μέχρι το στόχο. Εκεί είναι που με την εκπλήρωση του ονείρου θα έχεις αποδείξει στον εαυτό σου ότι μπορείς και στα δύσκολα, γιατί τα δύσκολα δεν είναι για όλους.

Ότι στόχους και αν θέτεις μην αφήνεις κανέναν να σε επηρεάσει αρνητικά αλλά χρησιμοποίησε όλα τα στηρίγματα που σου δίνονται. Χρειάζεται πείσμα και σθένος. Και το σημαντικότερο; Υπομονή! Φρόντισε να έχεις ένα από τα μεγαλύτερα εφόδια, που μπορείς και χρησιμοποίησε την στις δύσκολες στιγμές.

Και ότι και να γίνει ποτέ μην παρατήσεις τα όνειρα και τους στόχους σου γιατί αυτά ισοδυναμούν με τη ζωή. Είναι πολύ δύσκολο να ξεπερνάς τα όρια σου, είναι υπέροχο, όμως, όταν τα καταφέρνεις.

Περισσότερα άρθρα