Γράφει ο/η Αθανάσιος Τατάρογλου

Για το μέσα να αγχώνεστε

Αρθρογραφία /

Φωτίστηκε η βουλή με τα χρώματα της σημαίας των ομοφυλοφίλων και εξαγριώθηκε ο απλός Έλληνας ψηφοφόρος. «Απαράδεκτο να φωτίζεται το σύμβολο της δημοκρατίας με τα χρώματα των ομοφυλοφίλων» είπε ο κύριος Μπάμπης που προχθές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία φώναζε «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και έλεγε τους 300 βουλευτές που βρίσκονται εκεί, «κλέφτες και λαμόγια που τα παίρνουν από παντού».

Οξύμωρο ε; Αν είσαι ευγενικός, έτσι θα το χαρακτηρίσεις. Αν το εμβαθύνεις θα δεις και το πρόβλημα παιδείας που έχει ο κύριος Μπάμπης και ο κάθε κύριος Μπάμπης – μέσος Έλληνας ψηφοφόρος. Περάσαμε δύσκολα σαν λαός, δεν θα διαφωνήσω αλλά ως πότε θα το χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία αυτό; Και τώρα δύσκολα δεν περνάμε; Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη με το παρελθόν ή θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον;

Γιατί δεν γίνεται να στέλνεις μέσα στη βουλή ανθρώπους ανάξιους, λαμόγια, ή κλέφτες όπως τους αποκαλείς και να εξαγριώνεσαι επειδή φώτισαν το κτήριο με τα χρώματα της σημαίας των ομοφυλοφίλων. Με τον εαυτό σου πρέπει να εξαγριώνεσαι και να θυμώνεις, σε μερικές περιπτώσεις να ντρέπεσαι κιόλας. Γιατί δεν ήταν μια φορά που ψήφησες κάποιον που σε πρόδωσε ή σου είπε ψέματα. Ήταν πολλές.

Όπως πολλές ήταν και οι φορές που ήξερες ότι στέλνεις εκεί κάποιον απλά και μόνο για να γίνει η δουλειά σου. Βολεύτηκες τότε.

Βολέψου και τώρα λοιπόν και μην εξαγριώνεσαι. Κάνε την αυτοκριτική σου και στις εκλογές που έρχονται σκέψου διπλά και τριπλά ποιον θα στείλεις να διοικεί εκεί μέσα. Και να θυμάσαι ότι δεν αποκτά αξία η βουλή λόγο των τσιμέντων ή της τοποθεσίας, αλλά λόγο των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα σε αυτή. Και τους οποίους τυγχάνει στις δημοκρατίες να τους επιλέγει ο λαός! Άρα αυτοί που βρίσκονται εκεί μέσα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας.

Άραξε λοιπόν και μην μοιράζεις ευθύνες γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι τους, το έχεις εσύ! Για ότι συμβαίνει αλλά και ότι δεν συμβαίνει φταίνε αυτοί που επηρεάζουν τις αποφάσεις. Μην κάνεις τον καμπόσο σε μια μερίδα της κοινωνίας που παλεύει για τους δικούς της λόγους και φρόντισε να μπορείς να κοιτάξεις τα παιδιά και τα εγγόνια σου στα μάτια, όχι επειδή τα βόλεψες, αλλά επειδή πάλεψες για να ζήσουν σε ένα καλύτερο αύριο. Σε ευχαριστώ που με ανέχτηκες και αυτή τη βδομάδα και συγγνώμη αν σου μίλησα κάπως πιο επιθετικά.

Περισσότερα άρθρα