Τα καλύτερα πράγματα, τα κάνουν οι καλύτερες παρέες

Αρθρογραφία /
δεεπ-κιλκις-μαχητης

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Είχα σκεφτεί, όταν ξεκίνησα να πρωτογράφω αυτή τη στήλη, πως δεν θα αναφέρομαι σε προσωπικά μου πράγματα εκμεταλλευόμενος το χώρο που μου δίνεται. Με τον καιρό, συνειδητοποίησα πως κάθε λέξη που χρησιμοποιούσα, κάθε πρόταση που αποτυπωνόταν όταν έμπαιναν οι λέξεις στη σειρά ήταν καθαρά προσωπική. Προσωπική οπτική, γνώμη, πιστεύω, χιούμορ και όλα όσα «έβγαιναν» στο χαρτί ήταν κομμάτια μου κι αυτό νομίζω ότι τα κάνει αρκετά προσωπικά. Οπότε στη πορεία άλλαξα τη πρώτη μου σκέψη και όταν θέλω να μοιραστώ πράγματα το κάνω μέσα από τις λίγες αυτές γραμμές. Έτσι θα κάνω και τώρα με μερικές σκέψεις μετά από την παραίτηση μου, από τομεάρχης στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΔΕΕΠ Κιλκίς.

Στα πράγματα που έχω μάθει μεγαλώνοντας, ένα από τα πιο σημαντικά και αληθινά, είναι πως τα καλύτερα πράγματα, τα κάνουν οι καλύτερες παρέες. Αν είσαι μέλος μιας ομάδας και τα μέλη αυτής της ομάδας δεν βρουν μεταξύ τους, κώδικες επικοινωνίες είναι δύσκολο να συμβούν σπουδαία πράγματα. Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα να συμβαδίσω, όσο κι αν προσπάθησα, που ομολογώ δεν κατάφερα να αφιερώσω τον χρόνο που άρμοζε, με αρκετά μέλη κι έτσι δεν μπόρεσα να προσφέρω όσα θα ήθελα.

Για μένα η σημασία των προσωπικών δεδομένων, ειδικά στην εποχή μας, είναι τεράστια και προσπαθώ να σέβομαι τα δεδομένα αυτά ακόμη και ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα πως να τα προστατεύουν. Δυστυχώς και σε αυτό το κομμάτι, σαν κοινωνία και σαν πολιτική έχουμε πολλά βήματα ακόμη να κάνουμε, ώστε να φτάσουμε στο ιδανικό. Ειδικά στην εποχή της ηλεκτρονικής διαφήμισης και του λιγοστού ελέγχου που υπάρχει σε συνδυασμό με την άγνοια κινδύνου των πολιτών, οφείλουμε σαν άνθρωποι που έτυχε να διαχειριζόμαστε τέτοια δεδομένα να τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού και να μην οδηγούμαστε σε κινήσεις που δεν έχουμε μελετήσει.

Τέλος, μου είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθώ το νομοσχέδιο για τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως άνθρωπος που πιστεύει στις συνεργασίες και δυσκολεύεται να κατανοήσει τις αυτοδυναμίες μέσα στη Δημοκρατία, θα μου είναι δύσκολο να υπερασπιστώ κάτι τέτοιο ως μέλος της ΔΕΕΠ Κιλκίς. Είχα γράψει και παλαιότερα για αυτό και παρόλο που ήταν μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της τωρινής κυβέρνησης, είχα την ελπίδα πως η αλλαγή δεν θα ήταν τόσο απότομη.

Ελπίζω στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσω τους συντοπίτες μου σε παρόμοιες θέσεις και να είναι ουσιαστική η βοήθεια μου. Συνεχίζω να υποστηρίζω πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, από το 2006 που έχω το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, η πρώτη που διαχειρίζεται ταυτόχρονα πληθώρα ανοιχτών και παράλληλα πολύ κρίσιμων θεμάτων και ελπίζω να συνεχίσει να εξελίσσει την πολιτική και τους πολίτες και να διορθώσει τις αστοχίες της, μη υπολογίζοντας τα μεγάλα πολιτικά κόστη που κρατούσαν πίσω τις προηγούμενες.

Εις το επανιδείν, λοιπόν.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ παρακάτω.
Buy Me A Coffee

Περισσότερα
Δείτε ακόμα