Τα Άγια Θεοφάνια στον νομό Κιλκίς εορτάσθηκαν στον ποταμό Αξιό και στην λίμνη Δοϊράνη

Ειδήσεις Βίντεο /

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Αγία Θεοφάνεια στον νομό, με «επίκεντρα» και φέτος την λίμνη Δοϊράνη και τον ποταμό Αξιό.

Στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος ο οποίος, τέλεσε και τον Μέγα Αγιασμό, παρουσία των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και πλήθος πιστών χριστιανών, τηρουμένων όλων των υγειονομικών συστάσεων.

Παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη, του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, της περιφερειακής συμβούλου Αναστασίας Σωτηριάδου, του διοικητή της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ» ταξιάρχου Βασίλη Τσάμη, αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιδημάρχων του δήμου Κιλκίς καθώς και πλήθους κόσμου, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κκ. Βαρθολομαίος τέλεσε τον Αγιασμό στα ύδατα της λίμνης Δοϊράνης.

Ο σεβασμιώτατος, στους έξι νέους που έπεσαν στα νερά της λίμνης προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό και ένα εικόνισμα των πολιούχων του Κιλκίς ενώ στο πλήθος των πιστών που βρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού στην λίμνη Δοϊράνης, αφού τους επαίνεσαι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, απευθύνθηκε σε όλους λέγοντας: «Η σημερινή Εορτή της Θεοφανείας μας προσφέρει το υπόδειγμα της ενότητας, το οποίο έχουμε απόλυτη ανάγκη…

Αδελφοί μου, ενωμένοι με τον Θεό και μεταξύ μας, ας δημιουργούμε έργα προόδου, εδώ, στην εσχατιά της πατρίδος μας και ας έχουμε βεβαία την παρουσία της Αγίας Τριάδος στις αγαθές πράξης της ζωής μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Όσον αφορά στον Αξιό, η ίδια τελετή πραγματοποιήθηκε στο μέσον της γέφυρας του ποταμού, που συνδέει την Αξιούπολη με το Πολύκαστρο, χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημητρίου.

Και εδώ γιά την ανάδυση του Τιμίου Σταυρού βούτηξαν εννέα νέοι.

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων παρεβρέθηκαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης
αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Περισσότερα

Λένα Αναστασιάδου: Ερωτήματα και προβληματισμοί γιά το «Ανοικτό κέντρο εμπορίου» Κιλκίς (Βίντεο)

Ερωτηματικά και ανησυχίες εκφράζει η δημοτική σύμβουλος και πολιτικός μηχανικός Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή Κιλκίς, καθώς […]

Δείτε ακόμα