ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση του ΤΕΙ»

Πολιτική /

Τις προσπάθειές του με στόχο την ενδυνάμωση και την ενίσχυσή του ΤΕΙ Κιλκίς εκφράζει το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, ασκώντας συγχρόνως κριτική στις κινδυνολογίες από ορισμένα τοπικά που διατύπωσαν επί του θέματος.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς έχοντας εργαστεί άοκνα όλο το προηγούμενο διάστημα για την μεταφορά και εγκατάσταση του παραρτήματος (Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης) του Τ. Ε. Ι. Κ. Μακεδονίας στις νέες του εγκαταστάσεις, συνεχίζει τις προσπάθειές του με στόχο την ενδυνάμωση και την ενίσχυσή του.
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της συγχώνευσης των:

α)Τ.Ε.Ι. Κ. Μακεδονίας,
β)Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι.Θ,
γ) Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και
δ) Διεθνούς Πανεπιστημίου σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα,

το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς προέβη στον προγραμματισμό και την υλοποίηση μιας σειράς συναντήσεων με θέμα την θέση και τον ρόλο του παραρτήματος του Τ.Ε.Ι Κιλκίς στο υπό δημιουργία πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς επισκέφτηκε και συζήτησε το ζήτημα με τον πρύτανη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ κ. Παναγιώτη Τζιώνα, τον πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κ. Μακεδονίας κ.Χασάπη Δημήτριο και τον κ. Στάμου Γεώργιο αντιπρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και υπεύθυνο της επιτροπής για την υποβολή της πρότασης ενοποίησης.

Στην συζήτηση το κλιμάκιο του τμήματος παιδείας ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις μέλλουσες προοπτικές του παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς. Διαπίστωσε ότι παρά τις όποιες κινδυνολογίες από ορισμένα τοπικά μέσα, υφίσταται η πρόθεση της πολιτείας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το κτήριο του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής έχει κλειδώσει ότι παραμένει και ενισχύεται το, παραμελημένο στην τύχη του εδώ και χρόνια, Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης και ιδρύονται παράλληλα τέσσερα, πρώτα στον τόπο μας, τμήματα Κ.Ε.Ε. (διετή τμήματα).

Για την περαιτέρω ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος τμήματος, θεωρούμε ότι είναι αξιόλογη η ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προτείνει και συγκεκριμένα τμήματα.

Πέρα των παραπάνω σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας για την παρεχόμενη ακαδημαϊκή εκπαίδευση στον τόπο μας. Συγκεκριμένα επιδιώκουμε και εργαζόμαστε , πέρα των παραπάνω,
α) για την μεταφορά και λειτουργία του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων,
β) την ενίσχυση των τμημάτων με τουλάχιστον οκτώ μέλη ΔΕΠ, ώστε να καταστούν μια βιώσιμη πανεπιστημιακή σχολή, μέλος άξιο του υπό ίδρυση πανεπιστημίου. Επίσης επεξεργαζόμαστε ενισχυτική πρόταση που αφορά την αξιοποίηση του αερίου και την πιθανή αξιοποίηση κτηριακών εγκαταστάσεων για την δημιουργία φοιτητικής εστίας.

Τέλος, πολλές φορές στο παρελθόν το ζήτημα του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς (τόσο το κτήριό του, όσο και το ίδιο το τμήμα ως εκπαιδευτική δομή) έγινε αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης και προσωπικής προβολής, το γνωστό: «κατόπιν ενεργειών μου…». Ως πολιτικός φορέας».

Περισσότερα

The Pitfall of History Essay Help

Things You Should Know About History Essay Help Since teachers utilize plagiarism checkers that search the web, writing companies have […]

Δείτε ακόμα