«Μετωπική σύγκρουση» μεταξύ ΝΕ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ και Γ.Γεωργαντά – Ι.Τσογγίδη για τους «Omnes» και δήλωση Α.Βεργίδη

Πολιτική /

Την σφοδρή αντίδραση της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι θέσεις, που διατύπωσαν θεσμικοί παράγοντες του τόπου γιά τον «φορέα» «ΟΜΝΕS» ο οποίος διαχειρίζεται το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων μέσα στην πόλη του Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα όψιμου ενδιαφέροντος παραγόντων του τόπου μας για την εξέλιξη του Μεταναστευτικού στην περιοχή μας, και ειδικότερα στην πόλη του Κιλκίς. Το… ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δράση του φορέα (σωματείου) με την ονομασία «OMNES» που υλοποιεί πρόγραμμα αναλογικής ενσωμάτωσης προσφύγων στην πόλη του Κιλκίς.

Το όψιμο αυτό ενδιαφέρον προέρχεται από συμπολίτες μας που όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων δυόμισυ χρόνων ελάχιστα ασχολήθηκαν με τα προβλήματα των προσφύγων. Και όταν το έκαναν, πρόθεσή τους ήταν να ασκήσουν κακόπιστη κριτική στην διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης που προέκυψε στον τόπο μας, οι διαστάσεις της οποίας αφορούσαν όχι μόνο την χώρα μας, αλλά όλες τις χώρες της Μεσογείου και την Ε.Ε στο σύνολό της.

Ήταν απόντες οι συμπολίτες που κουνούν το δάκτυλο στις δύσκολες ημέρες της Ειδομένης, ήταν απόντες από τους καταυλισμούς του Χέρσου και της Ν. Καβάλας, ήταν ενάντια σε κάθε πρωτοβουλία διαχείρισης του προβλήματος.

Εμφανιζόταν βέβαια αραιά και που, πάντα δίπλα σε δημοσιογράφους, κανάλια και φλας φωτογραφικών μηχανών…

Μέχρις εδώ καμμία κριτική απ’ την πλευρά μας. Ο καθένας, φορέας ή πρόσωπο, κρίνεται από τις πράξεις του και γι’ αυτές θα απολογηθεί στην διάρκεια του χρόνου, αρχικά στο κοινωνικό σύνολο που υπηρετεί, στη συνέχεια στη συνείδησή του.

Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι την επιστολή από τον κ. αντιπεριφερειάρχη προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής ερωτώμενος για την δράση της «OMNES», μέχρι την επερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ στην Βουλή για το ίδιο θέμα, και μέχρι το κατάπτυστο άρθρο τοπικού «παράγοντα» με ακραίες ρατσιστικές αναφορές, που αναπαράγει ψεύδη και σπέρνει μισαλλοδοξία και διχασμό στην κοινωνία, η απόσταση είναι πραγματικά μεγάλη.

Θα ήταν πολύ απλό, ασφαλώς περισσότερο διαφωτιστικό και φυσικά στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου, και για τον κ. αντιπεριφερειάρχη και για τον βουλευτή της Ν.Δ, να ενημερωθούν από το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου άμεσα και από πρώτο χέρι. Δεν το έκαναν. Δεν αντιστάθηκαν ούτε στο ελάχιστο στις προκαταλήψεις τους. Επέλεξαν αντί της ουσίας, κινήσεις εντυπωσιασμού – επιστολές και επερωτήσεις…

Το πλέον ανησυχητικό είναι, ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες εκδηλώθηκαν σε διαφορετικό ύφος αλλά με ίδιο ουσιαστικά περιεχόμενο, ταυτόχρονα με το ρατσιστικό, συκοφαντικό, μισαλλόδοξο άρθρο-παραλήρημα του γνωστού «παράγοντα» της πόλης μας. Δόθηκε η εντύπωση ότι υπεύθυνοι, θεσμικοί παράγοντες ακολούθησαν το κλίμα διχασμού που κάποιοι θέλουν να ενσπείρουν στην τοπική κοινωνία.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε αντίθετα να ελπίζουμε ότι απόψεις, όπως αυτές που διατυπώθηκαν από τον… παράγοντα θα απομονώνονται με λόγια και πράξεις από το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου.

Από όσο γνωρίζουμε η «OMNES» θα απαντήσει δημόσια και θεωρούμε πειστικά, σε όσα συκοφαντικά και με περίσσιο θράσος της καταμαρτυρούνται. Εμείς από την πλευρά μας, καθώς η πολιτική χυδαιότητα του αρθρογράφου-παράγοντα εμπλέκει και την Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, έχουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

Όχι βεβαίως σαν απάντηση στα επιχειρήματα, το ύφος, και τις προβοκάτσιες του τοπικού «παράγοντα»- δεν θεωρούμε πως αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τα φασίζουσας ιδεολογίας επιχειρήματά του, αλλά με πρόθεση να ενημερώσουμε τους καλόπιστους συμπολίτες μας.

Η «OMNES» δεν δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, κανενός είδους εξάρτηση δεν έχει από το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου δεν ανήκει στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «OMNES» είναι υπεύθυνη για τις αποφάσεις και τις δράσεις της στα πλαίσια του σκοπού ίδρυσής της- που όπως θεωρούμε, προκύπτουν από το εγκεκριμένο καταστατικό της. Για καμμία δράση, ενέργεια, απόφαση δεν ζητά την άποψη ή τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, για τίποτα από τα παραπάνω δεν απολογείται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς , σε όλο αυτό το διάστημα της προσφυγικής κρίσης, εκτίμησε την ανιδιοτέλεια, το αίσθημα αλληλεγγύης, την αυταπάρνηση των εθελοντών που πήραν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της ανθρωπιάς και της προσφοράς. Ήταν δίπλα στην αγωνία, κοντά στην προσπάθεια, όχι μόνο των εθελοντών της «OMNES» αλλά και κάθε καλόπιστου συμπολίτη μας, κάθε θεσμικού φορέα που έδινε μάχη να ανακουφίσει τον πόνο των προσφύγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα είναι σταθερά απέναντι σε οποιονδήποτε υποκριτή που κρίνει και καταδικάζει, που λοιδορεί και συκοφαντεί ενέργειες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης συμπολιτών μας, χωμένος στην βολική ζεστασιά του καναπέ του.

Θα αποκαλύπτει τις προθέσεις αυτών που θεωρούν ότι τα πάντα είναι αποτέλεσμα συναλλαγής, ότι οι αξίες της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς δεν έχουν θέση σ’ ένα τόπο προσφυγικό όπως το Κιλκίς, ότι οι προτεραιότητες της κοινωνίας είναι οι δικές τους προτεραιότητες- αυτές της μικροπολιτικής, της μπίζνας, της κακοήθειας.

Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση στον αδύναμο, η αγάπη, η φιλοξενία, βρίσκονται πάνω από εθνικότητες, θρησκείες, ιδεολογίες. Προς αυτήν την κατεύθυνση και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προσωπική ή συλλογική που σκοπεύει να ανακουφίσει το προσφυγικό δράμα. Και παράλληλα πως έδαφος στην μισαλλοδοξία, στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στην διαίρεση της κοινωνίας δεν πρόκειται να δώσουμε.

Την βολική για ωρισμένους, αλλά επικίνδυνη για την κοινωνία άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι» θα την αντιμαχόμαστε σταθερά, και με συνέπεια. Γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους για την Πατρίδα και την κοινωνία μας καιρούς, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του».

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ«Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν υποκαθίσταται από απαντήσεις ομάδας αμειβομένων εθελοντών»
Με ιδιαιτέρως καυστικό τρόπο απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ, με τις εις βάρος του αιτιάσεις γιά το θέμα των «OMNES» ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει τα εξής:

«Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ που …δεν πήρα την άδεια της για να ασκήσω κοινοβουλευτικό έλεγχο όπως μου δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα.

Η θεσμική λειτουργία μου απαιτεί υπεύθυνες απαντήσεις από θεσμοθετημένα όργανα. Δεν ξέρω από πότε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στη Βουλή με εύλογα ερωτήματα μπορεί να υποκατασταθεί από απαντήσεις ομάδας αμειβόμενων εθελοντών.

Μπορεί κάποιοι να πρέπει να απολογηθούν για πολλές ενέργειες ή παραλείψεις τους, τους βουλευτές όμως στη Δημοκρατία τους κρίνει απλά ο λαός, όταν κληθεί να αξιολογήσει το έργο τους.

Η επιστολή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε ότι επιχειρούν να αναλάβουν ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης καθώς τίποτε άλλο ουσιαστικό δυόμισυ χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να πράξουν και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω με την ευχή «καλές δουλειές» για κάποιους».

ΤΣΟΓΓΙΔΗΣ Ι.Τσογγίδης: «Αν έχετε κότσια, διοργανώστε τοπικό δημοψήφισμα για το Προσφυγικό»
Την οξύτατη αντίδραση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη προκάλεσαν οι εις βάρος του αιτιάσεις της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την δημόσια τοποθέτησή του επί του θέματος της ομάδας εθελοντών «Omnes», που υλοποιεί πρόγραμμα στέγασης προσφύγων-μεταναστών εντός της πόλεως του Κιλκίς. Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Τσογγίδης αναφέρει τα εξής:

Το άρθρο γύρω από το Μεταναστευτικό που έδωσα στη δημοσιότητα πριν δύο εβδομάδες και που είχε εξαιρετική απήχηση σε χιλιάδες συμπολιτών (είχε περισσσότερες από 15 χιλιάδες αναγνώσεις στα διάφορα μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα) ξυπνώντας συνειδήσεις από τον λήθαργο και την άγνοια, έγινε η αφορμή να δεχθώ αήθεις προσωπικές επιθέσεις με ύβρεις, απειλές και συκοφαντίες εις βάρος του προσώπου μου πρώτα από «facebooks”, όπως της Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου (ο πατέρας της μάλιστα διένειμε τις σκαιές ύβρεις της κατά του προσώπου μου με το δικό του «facebook”) και τριών-τεσσάρων ατόμων ακόμη που το έχουν για «σπορ» να καννιβαλίζουν όταν δεν τους αρέσει κάποια άποψη.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς σε ύφος αναλόγως ανθρωποφάγο. Ανησύχησαν από τον αντίκτυπο που είχε το άρθρο μου στην κοινωνία και δεν άντεξαν την άλλη άποψη!

Αφού όλα είναι καλά και νόμιμα και ηθικά γιατί τόσος πόνος; Θα μπορούσαν να μου δώσουν κάποιες πολιτισμένες απαντήσεις και να τελειώνουμε! Προς τι ο οχετός των ύβρεων, των συκοφαντιών και των έξαλλων νευρωτικών συμπεριφορών;

Δυστυχώς δεν έχω «facebook”, ως συνειδητή επιλογή, για να αντικρούσω τις κακοήθειές τους εις βάρος μου καίρια, αλλά βεβαίως έχω τη δυνατότητα έντυπης μορφής απάντησης και είμαι εδώ!

Και όλα αυτά επειδή τόλμησα να ανοίξω δημόσιο διάλογο σε πολιτικό καθαρά πλαίσιο για ένα θέμα που είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την τοπική κοινωνία.

Πιο δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί κατ΄ επίφασιν δημοκράτες, δεν αντέχουν την άλλη άποψη, τη διαφορετική γνώμη εκφρασμένη με λογικά και ευπρεπή πολιτικά επιχειρήματα και προσπαθούν να απαξιώσουν ή να υβρίσουν τον έχοντα το σθένος να εκφραστεί δημοσίως σε ανοικτό διάλογο με τους συμπολίτες και μάλιστα αιρετό, όπως εγώ, που εκπροσωπεί εκατοντάδες πολιτών.
OMNES ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
Και όχι μόνο αυτό, αλλά με βαρύτατες εκφράσεις σπιλώνουν υπολήψεις, ξεμπροστιάζουν, στοχοποιούν και βγάζουν σε δημόσια διαπόμπευση όποιον αντιστρατεύεται τις απόψεις και τα σχέδιά τους για να καθυβρίζεται από μερικούς προβληματικούς τραμπούκους νομίζοντας ότι έτσι θα επηρεάσουν ή θα εκφοβίσουν την κοινή γνώμη κάνοντας ανέξοδα πλειοδοσία ανθρωπισμού και βάζοντας ψευτοδιλήμματα, όπως π.χ. για την προσφυγιά των δικών μας προγόνων κλπ.

Αυτό είναι το ήθος της ρεβιζιονιστικής ή γιαλαντζί Αριστεράς και της νέας διακυβέρνησης που ούτε στον ύπνο τους θα μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα κέρδιζαν την κυβέρνηση και που όταν σύντομα θα αποτελέσει ανάμνηση μόνο θλίψη και πικρά χαμόγελα θα προκαλεί.

Οι θιασώτες του Τσάβες και του Μαδούρο και οι θαυμαστές της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης της χρεοκοπημένης Βενεζουέλας μας κάνουν μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς καθυβρίζοντάς μας! Πρωτάκουστο!

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου στα 62 μου να μην ασχολούμαι με πολιτικές ανοησίες και κακοήθειες, αλλά εδώ το πράγμα ξεφεύγει και δίνω μερικές απαντήσεις κυρίως στη Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, δηλαδή ουσιαστικώς στο γνωστό και μη εξαιρετέο Μ. Βιδιαδάκη, γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ :

– Για την OMNES δεν είπα ότι είναι πολιτική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετωπική οργάνωση του κόμματος αυτού. Δεν έχω όρεξη να κάνω μαθήματα πολιτικής, αλλά μετωπική οργάνωση ενός κόμματος είναι μία οργάνωση της οποίας τα μέλη δεν είναι ανάγκη να είναι και μέλη του κόμματος, η οποία κάνει τη δουλειά του Κόμματος συγκαλυμμένα μέσα στην κοινωνία έχοντας ένα ευρύτερο προφίλ και δραστηριότητα για να διεισδύσει και επηρεάσει μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων.

Είναι τυχαίο που μόλις έκανα τη γραπτή ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο αμέσως βγήκε ο Αγαθόπουλος υπερασπιζόμενος το σύλλογο ή σωματείο κατά τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (αυτοί δε γνωρίζουν ούτε τις έννοιες) ή περίπου Μ.Κ.Ο. κατ’ άλλους και μόλις μετά δημοσίευσα το σχετικό άρθρο βγήκε η Αγαθοπούλου με το φιλοθεάμον ανθρωποφάγο κοινό της να με βρίζει με προκλητικό τρόπο σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, να βγάζει χθες η Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ (όρα Βιδιαδάκης) ανακοίνωση και να με ξαναβρίζει χυδαία και να προαναγγέλλει και προεξοφλεί απάντηση και από την/τον OMNES; Ποιος αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους;

– Θα προκαλούσα τη Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ (όρα Βιδιαδάκης) να ξαναδιαβάσει το άρθρο μου μερικές φορές ακόμη και να μου πει σε ποια σημεία αποπνέει ρατσισμό ή προβοκάρει καταστάσεις. Τα περί του ότι έχω φασίζουσες απόψεις από φασιστοειδή της ρεβιζιονιστικής ή παλαιοπασοκικής Αριστεράς τους τα επιστρέφω κατάμουτρα!

Οι φασίστες έχουν μία ιδεολογία και ας είναι απεχθέστατη (σε μένα στον υπερθετικό βαθμό), αλλά τα φασιστοειδή δεν έχουν καν ιδεολογία πέρα από τον μηδενισμό ! Οι τύποι αυτοί έχουν ακούσει τίποτε για την ολοκληρωτική νοοτροπία του να πιστεύουν ότι έχουν τις μόνες ορθές και καθαρές ιδέες σ’ αυτόν τον κόσμο, ενώ στην πραγματικότητα εκπροσωπούν το απόλυτο τίποτε;

Αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο κακό να έχω μία άλλη άποψη και να εκφράζω τις επιφυλάξεις μου για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μπορεί να σημαδέψει τον τόπο μας για πολλά χρόνια, όντας μάλιστα αιρετός! Απαγορεύεται να έχω άλλη άποψη και να την πω ανοικτά και καθαρά στους πολίτες;

Δεν το καταλαβαίνω! Και το ενδιαφέρον μου δεν είναι όψιμο (άλλωστε το όλο εγχείρημα ξεκίνησε στα μουλωχτά και μας αιφνιδίασε, αφού η δημοτική αρχή Κιλκίς δε μας ενημέρωσε ποτέ), αλλά από την πρώτη στιγμή είχα την άποψη ότι αυτά τα θέματα πρέπει να τα χειριστεί το κράτος με τις υπηρεσίες του, η περιφέρεια και ο δήμος, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μεμονωμένες ομάδες αυτοχρισθέντων ιδιωτών εθελοντών, επειδή έτσι βόλευε την ανύπαρκτη κυβέρνηση και κάποιες τοπικές καταστάσεις!

Είναι μεθοδευμένο από μένα το ότι αυτές τις ημέρες οι εφημερίδες και τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας βουίζουν για την κακοδιαχείριση των χρημάτων της Ε.Ε. για το προσφυγικό από την Κυβέρνηση;.

– Το να με αποκαλεί η Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ (όρα Βιδιαδάκης) παράγοντα του τόπου είναι ύβρις και απαξίωση για μένα και την ιστορία μου στα κοινά. Ούτε παράγοντας υπήρξα ποτέ, ούτε φύλαρχος, ούτε τοπάρχης, ούτε κομματάρχης, ούτε συλλέκτης ψήφων.

Ουδέποτε επιχείρησα να χειραγωγήσω ή να κατευθύνω ψήφους ή την κοινή γνώμη, ουδέποτε πούλησα παραγοντιλίκι για να προσπορισθώ ωφέλειες, ουδέποτε βοήθησα ανθρώπους για να ζητήσω ούτε καν την ψήφο τους, ουδέποτε καταχράσθηκα ένα ευρώ δημόσιου χρήματος από τις θέσεις ευθύνης που πέρασα!

Είμαι ένας απλός αιρετός για πολλά χρόνια βεβαίως και αύριο μπορεί να μην είμαι, που οι συμπολίτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα μέλη της Ν.Δ. στις εσωκομματικές διαδικασίες μου έκαναν πολλές φορές την τιμή να με ψηφίσουν συμμετέχοντας σε πάνω από είκοσι εκλογικές διαδικασίες και τίποτε περισσότερο. Τώρα αυτά που γράφει ο Βιδιαδάκης έως χθες δεν τον ήξερε κανείς και δεν ήξερε κανένα είναι κακοήθειες της δεκάρας.

Αντιθέτως, άλλοι το παίζουν παράγοντες, αυτοί που στο παρελθόν ανήκοντες στο μικρό ΣΥΝ συνεργαζόντουσαν με το κραταιό ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να παίρνουν περίοπτες θέσεις από την εποχή Αυγητίδη μέχρι και Τερζίδη και που σήμερα το παίζουν πολιτικοί ινστρούχτορες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι που από διαδρομιστές των γραφείων του ΠΑΣΟΚ (δεν ήταν άξιοι ούτε για στελέχη του) σήμερα έχουν υφάκι και στυλάκι μεγαλοσχημόνων παραγόντων στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και επιτέλους βρήκαν ρόλο και απέκτησαν αναγνωρισιμότητα και θέση στην τοπική κοινωνία!

Τους εύχομαι και αύριο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί στο κάτω από 10%, όπως δείχνουν τα πράγματα, να μείνουν εκεί και να γράφουν τέτοια ανόητα μανιφέστα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Και ελπίζω το νέο ΠΑΣΟΚ να μην τους δεχθεί στις τάξεις του όταν έρθει η ώρα !

Ένας άνθρωπος σαν κι εμένα με μία καθαρή και κρυστάλλινη πορεία στα κοινά του τόπου αυτού, παρών εδώ στον τόπο μου και όχι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη ή εξωτερικό, που αγωνίστηκα για πολλά χρόνια, όχι μόνο απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και μέσα στη Ν.Δ. και στο δήμο Κιλκίς, για διαφάνεια, αξιοκρατία, καθαρούς κανόνες στην πολιτική, για καλύτερη κοινωνία, με πολιτικό ήθος, που ποτέ δε χτύπησα κάτω από τη μέση, που πάντοτε απευθυνόμουν στους συμπολίτες με εντιμότητα, ειλικρίνεια, καθαρότητα απόψεων χωρίς παρενθέσεις και χωρίς να κρύβω λόγια, υπογράφοντας πάντοτε τις απόψεις μου χωρίς να φορώ μάσκα, που δηλώνω ευρωπαίος δημοκράτης δεξιός με σεβασμό στον συνάνθρωπο και στην άλλη άποψη, με πόνο για την Πατρίδα μου και τις ελληνικές αξίες, δεν επιτρέπω σε κανένα τυχάρπαστο να χρεώνει σε μένα «πολιτική αλητεία», να με αποκαλεί ο κάθε περιθωριακός μασκοφόρος από φασίστα μέχρι μισάνθρωπο και «μαλάκα» και αυτοί που έχουν τα «facebooks” να τα ανέχονται ή να τα υποκινούν ή να τα αναπαράγουν και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογο ύφος να υποθάλπει παρόμοιες συμπεριφορές για να με ισοπεδώσει, εγώ, λοιπόν, έχω ένα μόνο δρόμο να υπερασπιστώ το όνομά μου με κάθε νόμιμο τρόπο. Αρκετά ανέχτηκα τέτοιες καταστάσεις!

Είναι θράσος από μέρους τους να θέλουν να επιβάλουν την άποψή τους με όλα τα μέσα κι εγώ πιστοποιητικά καλής συμπεριφοράς από αυτούς τους απαράδεκτους τύπους δε δέχομαι. Είμαι πάνω απ’ όλα ελεύθερος.

Υ.Γ. – Όσο για τα περί παραληρήματος προκαλώ το Βιδιαδάκη να δώσουμε τα κείμενά μας σε έναν ειδικό να δούμε ποιος παραληρεί!

Πάντως Ν.Ε. κόμματος δεν είναι δυνατόν να βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις που μόνο με πολιτικά κείμενα δε μοιάζουν!

Περισσότερο θυμίζουν κακογραμμένες μελό νουβέλες. Ας τον συμμαζέψει κάποιος εκεί στο
ΣΥΡΙΖΑ, αν απέμεινε και κανείς που γνωρίζει από πολιτική, διότι εκτίθεται.

– Δεν κάνει εντύπωση στους συμπολίτες ότι μόνο η δημοτική αρχή Κιλκίς είναι έξω από το «κάδρο»; ‘Όλα αυτά τα πρωτοφανή στην πόλη του Κιλκίς συμβαίνουν, όχι αλλού, και η Δημοτική Αρχή είναι απούσα από το προσκήνιο κρυπτόμενη!

Αν συμφωνεί με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση προσφύγων στον αστικό ιστό της πόλης μας ας βγει να το πει ευθαρσώς και αν διαφωνεί πάλι ας βγει να το πει. Αντιθέτως, άλλοι ανέλαβαν το ρόλο να «καθαρίσουν» τις φωνές σαν τη δική μου!

– Όποιοι έχουν τα κότσια και προκαλώ τη δημοτική αρχή Κιλκίς γι’ αυτό, ας προχωρήσουμε αμέσως σε ένα τοπικό δημοψήφισμα για να δούμε τι άποψη έχουν οι πολίτες του Κιλκίς για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό δεν είναι η πεμπτουσία της άμεσης τοπικής δημοκρατίας; Ή μήπως το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό;

ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ«Αμφισβητούμε την μονοπώληση αισθημάτων ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πατριωτισμού»
Στο θέμα των «Omnes» τοποθετείται εκ νέου ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, με σαφή διάθεση να «πέσουν οι τόνοι» της δημόσιας αντιπαράθεσης για αυτό αλλά και αρκούντως «αιχμηρός» στην απάντησή του στο σκέλος εκείνο των αναφορών που τον αφορούν προσωπικώς. Στην σχετική δήλωσή του ο κ. Βεργίδης τονίζει τα εξής:

«Η επιστολή μας προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, το μόνο που δεν είχε ως σκοπό ήταν η όξυνση των πνευμάτων και η δημόσια αντιπαράθεση για ένα εξαιρετικά μείζον ζήτημα, όπως η διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.

Με την επιστολή μας, για άλλη μια φορά, ζητήσαμε το αυτονόητο: την δίκαιη κατανομή των βαρών ενός, αδιαμφισβήτητα, μεγάλου ζητήματος. Ζητήσαμε επίσης την γενική εποπτεία των επι μέρους δράσεων από τις κρατικές υπηρεσίες και οργανωμένες δομές.

Να έχει π.χ. ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα η διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας, του κράτους δηλαδή, την ευχέρεια της άμεσης διαπίστωσης του αριθμού των φιλοξενουμένων προσφύγων στους οικισμούς του νομού.

Και επι πλέον να υπάρχει η δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, με επιτόπιες επισκέψεις της υπηρεσίας αυτής, να διαπιστώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών.

Ένα αίτημα που δεν νομίζουμε ότι αντιβαίνει σε καμμία διαδικασία ορθής διαχείρισης του μείζονος ζητήματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν αμφισβητούμε τα αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ούτε τον πατριωτισμό κανενός. Αυτό το οποίο αμφισβητούμε είναι η μονοπώληση των αισθημάτων αυτών, από οποιαδήποτε άτομα και φορείς.

Οι πολίτες του νομού Κιλκίς έχουν αποδείξει στην πράξη και σε θαυμαστό βαθμό την ανθρωπιά και τον πατριωτισμό τους, ώστε να μην έχουν ανάγκη τα πιστοποιητικά από κανένα».