Πολιτική

Παλαιοκομματισμός στην νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ προκαλή αναστάτωση στην βάση

Εξελίχθηκε σε κόμμα εξουσίας και βρίσκεται στο «κατώφλι» της διακυβέρνησης της χώρας με «σημαία» την ρήξη με το παρελθόν του παλαιοκομματισμού και την εφαρμογή μιάς πολιτικής, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του χειμαζόμενου από την κρίση, που προκάλεσε ο δικομματισμός, λαού γιά τις ριζικές εκείνες αλλαγές σε όλους τους τομείς, που θα οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες.
Σ’ αυτήν ακριβώς την προοπτική εναπέθεσε τις ελπίδες του ο λαός και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο, όπου βρίσκεται σήμερα και γι’ αυτό σε όλη την Ελλάδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιβάλλεται με ολοένα αυξανόμενα ποσοστά στήριξης και εμπιστοσύνης.
Δυστυχώς, στο Κιλκίς συμβαίνει γιά άλλη μία φορά, ένας κανόνας να επαληθεύεται όχι με το περιεχόμενό του, αλλά με την …εξαίρεση.
Και τούτο, διότι, από ό,τι φαίνεται κάποιοι σε τοπικό επίπεδο διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αντιλήψεις, από τις οποίες δεν μπορούν να απαλλαγούν ούτε τώρα, σ’ αυτήν την δύσκολη όσο και ιστορική γιά τον τόπο συγκυρία!
Η στήλη οδηγείται, αν όχι σε συμπεράσματα, σ’ αυτήν την εκτίμηση εξ αφορμής συμβάντων κατά την διαδικασία εκλογης της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Βάσει καταστατικού, το 30% της σύνθεσης της κάθε νομαρχιακής επιτροπής πρέπει να στελεχώνεται από γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι στην ενδεκαμελή ΝΕ Κιλκίς αντιστοιχούν τέσσερες γυναίκες-μέλη.
Επειδή, όμως, οι υποψήφιες ήταν όλες και όλες τέσσερες, τα τοπικά όργανα του κόμματος ερμηνεύοντας την καταστατική διάταξη κατά γράμμα και κατά πνεύμα, έκριναν (σ.σ.: και ορθότατα), ότι αυτές δεν χρειάζονται σταυροδότηση ως εν δυνάμει ήδη εκλεγμένες.
Γιά τον λόγο αυτό και οι τέσσερες υποψηφίες δραστηριοποιήθηκαν υπέρ άλλων υποψηφίων, δύο δε από αυτές δεν ψήφισαν …ούτε τον εαυτό τους, αφού έχοντας ήδη εκλεγεί, δεν τους ενδιέφερε η κατάταξη στην εκλογή.
Και ενώ οι πάντες ανέμεναν την ενεργοποίηση της διαδικασίας συγκρότησης της νέας ΝΕ/ΣΥΡΙΖΑ σε σώμα, αίφνης έφτασε στα γραφεία εγκύκλιος της κεντρικής διοίκησης του κόμματος με την οποία καθίστατο γνωστό, ότι επειδή οι δύο προαναφερθείσες γυναίκες δεν σταυροδοτήθηκαν δεν θα συμπεριληφθούν στην σύνθεση της ΝΕ, και τις θέσεις τους θα καταλάβουν οι δύο επιλαχόντες άνδρες!
Το γεγονός προκάλεσε έντονη αναστάτωση και ποικίλες αντιδράσεις στην βάση του κόμματος, με κοινό παρονομαστή το ότι τέτοια περιστατικά παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές, ακόμη και του πρόσφατου παρελθόντος, όταν κυριαρχούσαν η φαυλοκρατία, η αδιαφάνεια και τα «παρασκήνια», ήτοι τα χαρακτηριστικά νοσηρά φαινόμενα του παλαιοκομματισμού, εναντίον του οποίου (υποτίθεται ότι) στρέφεται ο αποφασισμένος γιά ρήξη με αυτό το παρελθόν ΣΥΡΙΖΑ.
Μήπως κάποιοι σε τοπικό επίπεδο δεν έχουν συναίσθηση των ιστορικών πολιτικών ευθυνών τους;
Ή, μήπως, αδυνατούντες να απαλλαγούν από κοντόφθαλμες αντιλήψεις, στρεβλές νοοτροπίες και αλαζονικές συμπεριφορές, που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό, δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν αποκοπεί από την τοπική κοινωνία;
Διότι, αν μη τι άλλο, με τέτοιες τακτικές δημιουργούν την αίσθηση, ότι δεν πιάνουν τον «σφυγμό» δεν αφουγκράζονται τον «παλμό» αυτής της κοινωνίας, που ζητεί εντελώς διαφορετικά πράγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και θα ήταν πολύ οδυνηρό γιά τον πολύπαθο τούτο τόπο, να «πιεί» ο λαός του άλλο ένα «πικρό ποτήρι» απογοήτευσης και απελπισίας, επειδή κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «βλέπουν» ότι στηρίζεται το κόμμα, προσδοκώντας από αυτό ένα διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης, και όχι ….«μία από τα ίδια»!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα