19η Μαΐου, ημέρα τιμής

Πολιτική /

Η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου οφείλει να αποτελέσει σοβαρή ένδειξη αποφασιστικότητας της χώρας να διεκδικήσει το αυτονόητο στο πλαίσιο ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Σημαίνει αγώνας για το μέλλον των νέων γενιών, ώστε να μην ξαναζήσουν γενοκτονίες.

Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, όσο επώδυνη κι αν είναι, δεν στοχεύει στην εκδίκηση και στην υπονόμευση των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Η ανιστόρητη εμμονή της Τουρκίας να αρνείται την αναγνώριση του γενοκτονικού εγκλήματος, που διαπράχθηκε κατά του Ποντιακού Ελληνισμού στη δεκαετία 1914-1924, την καθιστά σε αντίθετη πλεύση από τη χορεία των σύγχρονων κρατών που μάχονται για την ειρηνική συνύπαρξη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Όμως, η νομοτυπική μορφή του εγκλήματος της γενοκτονίας, όπως περιγράφεται στη σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ της 9ης Δεκεμβρίου 1948, δεν δικαιώνει τον όποιο σκεπτικισμό.

Το Κόμμα μας θα συνεχίσει να προσπαθεί για την επίτευξη της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων με σεβασμό στην πανανθρώπινη αξία του σεβασμού των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της διαφορετικότητας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα