Συνελήφθησαν καθώς μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στην Ν.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

Γενικά /

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν το βράδυ της Μ.Πέμπτης 5.4.18 επί της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 13 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση σε βαθμό κακουργήματος.

Στην πρώτη περίπτωση, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 19 και 17 ετών και διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει σε αυτό και να μεταφέρουν 4 ομοεθνείς τους και έναν υπήκοο Ιράκ, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη δεύτερη περίπτωση πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όχημα που οδηγούσε 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, στο οποίο διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναν ομοεθνή του και 4 υπηκόους Σερβίας, οι οποίοι είχαν εισέλθει νωρίτερα παράνομα στη χώρα από σημείο της μεθορίου, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν τα δύο παρακάτω οχήματα που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες, καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κιλκίς.