Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ιδρύθηκε στην Γουμένισσα

Γενικά /

Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που προσφέρει αποκλειστικώς και μόνο σε ενηλίκους την δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου οποτεδήποτε μετά την παρέλευση του χρόνου από την εποχή που διέκοψαν τις σπουδές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύθηκε στη Γουμένισσα. Την σχετική απόφαση έλαβε το υπουργείο παιδείας εγκρίνοντας μεταξύ άλλων την σχετική ομόφωνη πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.

Μόλις έγινε γνωστή η υπουργική απόφαση στελέχη της εκπαίδευσης στο Κιλκίς διερωτήθηκαν γιατί δεν προωθείται ανάλογη διαδικασία από τον δήμο Κιλκίς. “Ένα τέτοιο σχολείο μπορεί άνετα να λειτουργήσει και στο Κιλκίς με παράρτημα και στην δημοτική ενότητα Μουριών όπου υφίστανται δυνατότητες τόσο σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές όσο και με τους αριθμούς συμπολιτών που θα μπορούσαν να φοιτήσουν σε ΣΔΕ” τόνισε χαρακτηριστικώς ο καθηγητής δευτερο΄βαθμιας εκπαίδευσης Χρήστος Παπαδόπουλος σε επικοινωνία του μετά την είδηση για την ίδρυση ΣΔΕ στην Γουμένισσα.

“Αρκεί πρόσθεσε να τεθεί το θέμα προς συζήτησιν σοτ δημοτικό συμβούλιο και να ληφθεί η σχετική απόφαση ακόμη και πριν την ανάληψη καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή εν συνεχεία δε να προωθηθεί στο υπουργείο παιδείας ώστε να αποφασισθεί η ίδρυση σε χρονικό σημείο που να προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφών και λειτουργίας από το επικείμενο σχολικό έτος 2019-20”.
Όσον αφορά στο κόστος ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε οτι η ίδρυση και λειτουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας επιδοτείται από το ΕΣΠΑ “άρα δεν επιβαρύνει το προϋπολογισμό του δήμου ώστε να επιφυλάσσεται ο δήμος Κιλκίς να προωθήσει την διαδικασία”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τετάρτη αντί Κυριακής

Δεν ήταν μόνον η Καλλισθένη Πάκα από τον συνδυασμό «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς», που ορκίσθηκε την Τετάρτη 28 αντί της Κυριακής […]