Από συσκέψεις για τον δρόμο «φονιά» χορτάσαμε κ.Τζιτζικώστα, ώρα για έργα

Πολιτική /

«Όχι άλλο αίμα στον δρόμο «φονιά», λύση αμέσως τώρα», βοά η κοινωνία του νομού και τονίζουν ουκ ολίγες φωνές πέραν των ορίων αυτού για το τμήμα «καρμιανόλα» της ΠΑΘΕ μεταξύ των κόμβων Χαλάστρας και Πολυκάστρου, με αφορμή τα τελευταία διαδοχικά θανατηφόρα τροχαία .

Και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς «αντιδρούν» με «αμεσότητα» και «αποφασιστικότητα» (όπως ακριβώς έπραξαν και στην περίπτωση των εργατικών κατοικιών ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις του «Μαχητή» μετά το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που έγινε πριν περίπου δύο χρόνια, που έστελναν κάθε μέρα την Τροχαία επιμελώς κρυμένη να κόβει κλήσεις, και μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων εμφανίζονται όποτε είναι άδεια τα ταμεία του δήμου): …Συγκαλούν σύσκεψη!

Ότι δηλαδή κάνουν εδώ και… πάνω από τριάντα χρόνια που υφίσταται το θέμα στην εθνική οδό.

Ότι δηλαδή κάνουν… κάθε φορά μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο, που σημαίνει…42 φορές τα τελευταία τριάντα χρόνια!

Προφανώς δεν θεωρούν… επαρκή τον αριθμό των θυμάτων, για να… δράσουν, εξαγγέλοντας και εκτελώντας αμέσως τα επιτακτικώς αναγκαία έργα ανακατασκευής και αναβάθμισης του «στοιχειωμένου» τμήματος της ΠΑΘΕ!

Κύριε Τζιτζικώστα και κύριε Βεργίδη και Θωμαίδη το «ως εδώ, όχι άλλο ΑΙΜΑ» δεν απευθύνεται… στον αέρα αλλά σε εσάς.

Ο κόσμός ξέρει προ πολλού, ότι μετά από κάθε δυστύχημα σ’ αυτόν τον δρόμο θα συγκαλέσετε σύσκεψη, και αυτό τον αφήνει παγερά ΑΔΙΑΦΟΡΟ.

Εκείνο το οποίο περιμένει δεν είναι οι συσκέψεις, αλλά… τα έργα που χρειάζονται χρήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση έργα σημαίνει ενέργειες ενεργοποίησης και επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης (οι περιφράξεις, που οριοθετούν τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις, «φωνάζουν» εδώ και δεκαετίες), εν συνεχεία εξασφάλισης κονδυλίων και τέλος έναρξη των εργασιών ανακατασκευής… ΧΘΕΣ.

Όλα αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με ταχύτητα και μεθοδικότητα.

Αυτό θα είναι η… πρωτοτυπία σας και δεν είναι… οι συσκέψεις.

Η υπομονή της κοινής γνώμης δεν είναι απεριόριστη, ξεκινήστε με ΈΡΓΑ στο τμήμα Χαλάστρας – Πολυκάστρου της ΠΑΘΕ, γιατί οι καλοκαιρινή μήνες δεν είναι μακριά.

Υ.Γ.: Με την ευκαιρία, συγκαλέσατε που συγκαλέσατε σύσκεψη, προσκαλέστε σ’αυτήν και τον συνεργάτη του Τζιτζικώστα, πρώην βουλευτή και υπουργό, που πήρε θέση επί του θέματος και δήλωσε:

«Να σταματήσει η κοροϊδία, το 2009 ήταν ολοκληρωμένη η μελέτη για την κατασκευή του τμήματος της οδού Αγίου Αθανασίου – Ευζώνων. Είναι τμήμα της Εθνικής Οδού.

Είναι ντροπή να είναι απαλλοτριωμένες οι απαραίτητες εκτάσεις από το 1972 και να γίνονται μόνον τα διόδια, ξεπεσμός!

Τι συμβαίνει επιτέλους και δεν κατασκευάζεται αυτό το τμήμα, όταν από το 2006 ολοκληρώνεται η υπόλοιπη ΠΑΘΕ.

Επειδή είχαν γίνει ότι χρειαζόταν το 2009, ας τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία με την τραγωδία των νεκρών.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές.

Να δοθεί ένα τέλος, δεν πρέπει η δικαιοσύνη να υποκαταστήσει την πολιτική.»

(Ούτε λόγος βέβαια για το τι… ΔΕΝ έκανε η πολιτική παράταξή του ως κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος, ώστε… να παύσει από τότε να υφίσταται, και να μην είναι σήμερα «διαχρονικό»!)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για…αλλού!

Σαν… αντι-Τζιτζικώστα φαίνεται ότι «την είδε την δουλειά» το Κίνημα Αλλαγής για τον πρώην νομάρχη, πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην […]

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]