Συνοπτικές διαδικασίες και ομοφωνία στην συνεδρίαση του ΔΣ Παιονίας

Πολιτική /

Χωρίς συζήτηση και αποφάσεις για θέματα προ ημερησίας διατάξεως και σε κλίμα απόλυτης ομοφωνίας και επί των ένδεκα θεμάτων που περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης 25.6.19 η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.
Μέσα σε μισή ώρα περίπου το σύνολο του σώματος υπερψήφισε ομοφώνως όλα τα θέματα υλοποιώντας στην πράξη το πνεύμα του σχετικού νόμου γιά λήψεις μόνον των αποφάσεων των απαραιτήτων για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του δήμου μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από την 1ης Σεπτεμβρίου του 2019, όπως ανέφερε στην τοποθέτηση του ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης.

Μία λογική απολύτως κατανοητή και η οποία δεν θα ήταν ουσιαστικώς απαραίτητη εάν δεν είχαν διαφοροποιηθεί από πλευράς των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων οι εισηγμένες και από πλευράς των συλλογικών οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) προτάσεις για την ουσιαστικώς άμεση ανάληψη καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών ούτως ώστε να αποφεύγεται ο »σκόπελος» λήψης αποφάσεων ουσίας ,από απερχόμενες διοικήσεις αλλά δεσμευτικές για την επόμενη, όπως πρόσθεσε ο κ Γκουντενούδης.

Από τις ένδεκα αποφάσεις, πέραν των όσων είχαν γραφειοκρατικό και διαδικαστικό χαρακτήρα ξεχώρισαν αυτές που αφορούσαν :

-Στον καθορισμό τριών ανωνύμων οδών σε Αξιούπολη (στην περιοχή βιοτεχνικού πάρκου), Γουμένισσα (πλησίον του αστυνομικού τμήματος) και Νέα Καβάλα (πλησίον του ιερού ναού του οικισμού) για την πραγματοποίηση των ειδικών δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών σε εφαρμογή των διατάξεων του νέου σχετικού νόμου 4599/2019

-Στην υποβολή αιτήματος για τριετή παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος , που αφορά στην συνέχιση λειτουργίας του κέντρου κοινότητας δήμου Παιονίας»

-Στην συναίνεση επι της πρότασης της αρμόδιας περιφερειακής αρχής για την εκτέλεση του έργου ανακατασκευής –διαμόρφωσης της επαρχιακής οδού Αξιούπολης – Γοργόπης – Γουμένισσας στο τμήμα εντός τοι οικισμού της Γοργόπης , έτσι ώστε να διορθωθούν οι κακοτεχνίες του παρελθόντος και να βελτιωθούν αυτές που αφορούν στην ασφάλεια των πεζών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα
κοινωνια-εαυτος-μαχητης-ψυχολογια-κιλκις-2

Μην τους κάνεις το χατίρι

«Η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι να μην γίνεις σαν κι αυτούς». Τάδε έφη ο τελευταίος από τους πέντε Ρωμαίους «καλούς αυτοκράτορες», Μάρκος Αυρήλιος. […]