Συνεδρίαση με αποχώρηση των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας

Πολιτική /

Επεισοδιακή υπήρξε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας της Τρίτης 23.1.18 καθώς σημαδεύτηκε από την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας μετά από τα όσα διαδραματίσθηκαν κατά την διάρκεια ενός θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην έγκριση τιμολογίων.

Αιτία και αφορμή της αποχώρησης η «αντιδεοντολογική» κατά την εκτίμηση του δημοτικού συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας και του επικεφαλής του Κωνσταντίνου Σιωνίδη, συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ιωάννη Παπαδόπουλου ο οποίος όπως κατήγγειλαν «κατά παράβαση» του ρόλου του και των αρμοδιοτήτων του επιχείρησε να ανατρέψει τα αρνητικά για την δημοτική αρχή δεδομένα σε σχέση με την ψήφιση του επίμαχου θέματος (δέκα θετικές ψήφοι έναντι ένδεκα αρνητικών) «επιχειρώντας να επαναφέρει στην αίθουσα συνεδριάσεων απουσιάζοντες δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας με στόχο την ανατροπή της αρχικής καταμέτρησης.

Την στάση της ΕΡΤ στηλιτεύει απέναντι στο συλλαλητήριο γιά την Μακεδονία

Την στάση της δημόσιας τηλεόρασης απέναντι στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κατά της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας στηλιτεύει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, το οποίο κατά την συνεδρίασή του της Τρίτης 23.1.18 ενέκρινε ομοφώνως την ακόλουθη πρόταση ψηφίσματος:

«Το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας εκφράζει την διαμαρτυρία του και δηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μην επαρκή κάλυψη, από τα τηλεοπτικά μέσα, του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης στο οποίο εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας εξέφρασαν δυναμικά την αντίθεσή τους σε κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία» από το κρατίδιο των Σκοπίων, αλλά και στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας μας.

Είναι τουλάχιστον ατυχής, αν όχι σκόπιμη, η απουσία ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης από τα συνεργεία του κρατικού τηλεοπτικού φορέα για ένα τόσο μεγάλο γεγονός που αφορά σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Επιπροσθέτως, η στάση αυτή της ΕΡΤ έρχεται σε συνέχεια της συστηματικά ελλιπούς κάλυψης των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην περιφέρεια της χώρας μας και της μη ανάδειξης σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την επαρχία.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση δεν θα πρέπει να λειτουργεί μόνο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά ούτε και να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες».

«Σκληρή γλώσσα» δημοτικού συμβουλίου Παιονίας για την ονομασία των Σκοπίων

Την σφοδρή εναντίωσή του στην χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασίατου κράτους των Σκοπίων εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, κατά την συνεδρίασή του της Τρίτης 23.1.18, καταθέτοντας και εγκρίνοντας ομοφώνως την ακόλουθη πρόταση ψηφίσματος.

«Το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας λαμβάνοντας υπ’όψη τα πολιτικά και διπλωματικά τεκταινόμενα περί της διαδικασίας ένταξης της γείτονος χώρας της FYROM στους υπερεθνικούς οργανισμούς και δη στο ΝΑΤΟ, εν’όψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής τον προσεχή Ιούλιο, καλείται να ψηφίσει επί των κατωτέρω:

Ως Έλληνες πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας. Ως Έλληνες Μακεδόνες αισθανόμαστε την τιμή και την ευθύνη να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση, κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες, της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι είκοσι και πλέον χρόνια το πoλυεθνικό κράτος της FYROM παραβιάζει συστηματικά εις βάρος της Ελλάδας την «Ενδιάμεση συμφωνία» του 1995, τις σχετικές διεθνείς συνθήκες και το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» Δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (817/1993, 845/1993) αγνοεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) των Βρυξελλών στις 1.12.1991 (ακολούθησε στις 1.4.1992 η τελευταία σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρεία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, με ανακοίνωση της απόφασης:

«Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, μόνον αν τηρηθούν οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού, δε θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”»), του Γκιμαράες στις 3 Μαϊου 1992, της Λισσαβώνας τις 27 Ιουνίου 1992, του Εδιμβούργου στις 12 Δεκεμβρίου 1992 και του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.

Αντιθέτως, επικαλούμενο το γεγονός της τυπικής του αναγνώρισης από διάφορες χώρες με το όνομα «Μακεδονία» και κυρίως την αναγνώριση και την πολιτική του υποστήριξη από τις ΗΠΑ, εμμένει, αψηφώντας και την ιστορική αλήθεια και τις ελληνικές θέσεις, στη χρήση της ιστορικά πλαστής «μακεδονικής» εθνωνυμίας του. Επιπλέον επιμένει στον αυτόκλητο (και αποκλειστικό) αυτοπροσδιορισμό των κατοίκων της επικρατείας του ως «Μακεδόνων» και της σλαβικής τους γλώσσας ως «μακεδονικής».

Και, τέλος, οι ηγέτες της FYROM, ξεκινώντας από την αρχική αυτή απάτη, προχωρούν, επικαλούμενοι τον «μακεδονισμό» τους, στην προβολή «αλυτρωτικών» βλέψεων σε βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας, της όμορης δηλαδή με την επικράτειά τους και μεγαλύτερης περιφέρειας του ελληνικού κράτους.

Ουσιαστικώς δεν πρόκειται μόνο για απόπειρα εθνοκάθαρσης (που αφορά σε ένα ιδιόμορφο και οψίμως δημιουργημένο κράτος), αλλά για την καλλιέργεια κλίματος έντασης που στρέφεται εναντίον μιας γειτονικής και φιλικής χώρας, της Ελλάδας, στην επικράτεια της οποίας ανήκει στην ιστορική Μακεδονία. το κλίμα αυτό του ανιστόρητου και απαρχαιωμένου «αλυτρωτισμού» υποδαυλίζεται με ποικίλες ενέργειες, που ξεκινούν από την πλαστογράφηση της διδασκόμενης Ιστορίας στην εκπαίδευση και καταλήγουν σε αλλόκοτο στήσιμο ανδριάντων ιστορικών προσώπων της αρχαίας μακεδονικής ιστορίας, ανάλογες μετονομασίες οδών και αεροδρομίων κ.λ.π. Ανάλογες ενέργειες γίνονται από την FYROM και την Βουλγαρία.

Ως Έλληνες Μακεδόνες δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το σφετερισμό της δικής μας ιστορικής και εθνικής ταυτότητας εν ονόματι κάποιας αδιευκρίνιστης (για τις μελλοντικές της συνέπειες) πολιτικής σκοπιμότητας. οι λαοί, που αναζητούν κάποια εθνική ονομασία για να αυτοπροσδιοριστούν, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε βάρος άλλων – και μάλιστα γειτονικών – λαών.

Εξ’άλλου, και οι ίδιοι οι γείτονες μας έχουν κατά καιρούς ομολογήσει τα αδιέξοδα στα οποία τους οδηγεί η τακτική τους αυτή. θυμίζουμε:

1. τη δήλωση του Πρώτου Προέδρου της FYROM Κίρο Γκλιγκόρωφ του 1992, ότι οι κάτοικοί της είναι Σλάβοι, ότι ήρθαν χίλια και πλέον έτη μετά το βασίλειο του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό κράτος των αρχαίων Μακεδόνων.

2. Το δημοσίευμα του διακεκριμένου αμερικανού καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, Calif., Stephen g. Miller στο επίσημο δελτίο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ Archeology Magazine

3. την επιστολή 374 καθηγητών Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο προς τον τ. Πρόεδρο των ΗΠΑ Barac Obama, με την οποία καταγγέλλουν εκ μέρους των Σκoπίων τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας, καταγγέλλοντας και την ανάλογη παραποίηση της ιστορίας.

4. Το γεγονότα ότι εως και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο η γιουγκοσλαβική περιοχή της σημερινής FYROM δεν ονομάζονταν «Μακεδονία» ούτε οι κάτοικοι της «Μακεδόνες».

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογες προγενέστερες περιπτώσεις (π.χ. της Αυστρίας κ.λ.π.), κατά τις οποίες είχε γίνει απόπειρα καταχρηστικής χρησιμοποίησης εθνικής ονομασίας μιας χώρας, επιβλήθηκε η δέουσα αλλαγή.

Ύστερα από τα παραπάνω:

Καλούμε πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλα τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα να πράξουν το καθήκον, που τους επιβάλλει η θέση τους ώστε να:

– καταστήσουν ανέφικτη την είσοδο της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή εθνωνυμία «Μακεδονία».

– να αποτρέψουν την προβολή διεκδικήσεων του κράτους αυτού σε βάρος των όμορων κρατών (Ελλάδος και Βουλγαρίας) στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες στις σχέσεις καλή γειτονιάς.

– να αποθαρρύνουν την επιστράτευση της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια αλυτρωτικής προπαγάνδας.

– να ενθαρρύνουν την συμμόρφωση της πολιτικής ηγεσίας της FYROM με τις παραπάνω αποφάσεις του OHE, της ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

– να υποδείξουν την ανάγκη για την επιλογή της τελικής εθνικής ονομασίας της FYROM, που ναι είναι συμβατή με τη δική της ιστορία και τον πολιτισμό των δικών της υπηκόων.

– να ενημερώσουν και τις κυβερνήσεις των χωρών που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τη FYROM με το όνομα «Μακεδονία» για τις μελλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τακτική τους αυτή στη σταθερότητα των Βαλκανίων.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε απευθυνόμενοι προς την επίσημη πολιτεία, να καταδείξουμε τα προβλήματα που προκαλεί η παραμέληση της παραμεθόριας ζώνης και δη της περιοχής του Δήμου Παιονίας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τα δυσβάσταχτα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη και πολλές εξ αυτών μεταναστεύουν στο εξωτερικό και στα Σκόπια. Η ανεργία αυξάνει με ποσοστά σχεδόν διπλάσια του μέσου όρου της χώρας κυρίως για τους νέους ανθρώπους και τους οδηγεί σε μετανάστευση τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική. Έτσι, ερημώνουν οι πόλεις και τα χωριά μας και οδηγείται σε παρακμή η επαρχία της χώρας.

Ακόμη, με την ελεύθερη λειτουργία των καζίνο της γείτονος χώρας, αλλά και την προτίμηση της αγοράς της FYROM για τις καταναλωτικές τους ανάγκες (τρόφιμα, καύσιμα κλπ) οι Έλληνες ενισχύουν την οικονομία των Σκοπίων απομυζώντας πόρους από την δική μας. Με την μεταφορά εισοδημάτων από εδώ προς τα κει, έχουμε φθάσει στο σημείο οι σκοπιανοί να αγοράζουν ακίνητα στη χώρας μας ουσιαστικά με δικά μας χρήματα.

Όλα αυτά είναι πραγματικά ζητήματα που η κυβέρνηση θα πρέπει να τα δει συνολικά σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των συνοριακών περιοχών της χώρας και ενδυνάμωσης του φρονήματος των πολιτών.

Η στρατηγική της Πατρίδας μας θα πρέπει να στηριχθεί και να αναπτυχθεί σε δύο πυλώνες. Πρωτίστως η Ελλάδα θα πρέπει να προβάλει το δικαίωμα της αρνησικυρίας για την είσοδο των Σκοπίων έναντι όλων των υπερεθνικών οργανισμών ώστε να αποτραπεί η παράλογη απαίτηση τους για καπηλεία του ονόματος και της ιστορίας μας και να μην δεχθεί καμιά ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα. Κυρίως δε, η χώρα των Σκοπίων, θα πρέπει να αποσύρει όλες τις αναφορές στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια που αφορούν σε ιστορικές αναλήθειες, να αποσύρει τα κακής αισθητικής μνημεία με οποία προσπαθεί να παραχαράξει την ιστορία και να την προσαρμόσει στα μέτρα της και τέλος να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Έπειτα, να εκπονηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας και της μεθοριακής ζώνης των συλλογικών δράσεων, των κινήτρων και της ανάπτυξης ώστε να αποτραπεί η αφαίμαξη των περιοχών μας.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα