«Ανοίγει» τα «φτερά» της η εταιρία «Etris» του Κιλκίς με έντονη παρουσία στην ΔΕΘ

Οικονομία /

Έντονη είναι η παρουσία της εδρεύουσας στο Κιλκίς εταιρίας ηλεκτρονικών εφαρμογών «Etris» («Έτρις») στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η κιλκισιώτικη επιχείρηση κοινοποιεί την ταυτότητα και τα αντικείμενά τηςενώ εκθέτει και προϊόντα της το «σταντ» 19 του περιπτέρου 14 του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ «συστεγαζόμενη» με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ήδη έχει δεχθεί πλήθος επισκεπτών εκπροσώπων φορέων σχετιζομένων με το αντικείμενό της στελεχών της πανεπιστημιακής κοινότητας, προσωπικοτήτων της πολιτικής ζωής, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας και πολιτών που έχουν γνώση του αντικειμένου.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό «βήμα» της «Etris» προς την ευρύτερη ανάδειξη και καταξίωση.

Ποια είναι η “Etris”

Η «Etris» είναι εταιρία ηλεκτρονικών εφαρμογών όπως «σέρβις» βιομηχανικού εξοπλισμού, οργάνων ηλεκτρικών μετρήσεων και ραδιοεπικοινωνιών. Περιλαμβάνει τμήμα έρευνας και ανάπτυξης βιομηχανικών και διαφόρων άλλων συστημάτων.

Στα «σκαριά» βρίσκεται η ανάπτυξη γραμμής παραγωγής πλακετών εκτυπωμένων κυκλωμάτων (Printed Circuit Boazd= PBC) που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Γενικώς η “Etris” αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και μόνη της και σε συνεργασία με φορείς όπως τα πανεπιστήμια Ιωαννίων και Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (π.χ. συσκευή ανίχνευσης της παρουσίας του ελικοβακτηρίου του πυλωρού)

Επαναστατική συσκευή

Στους αντικειμενικούς σκοπούς εντάσσεται και η συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η ανάπτυξη πολλών διαφορετικών αισθητήρων ώστε η συγκεκριμένη συσκευή να ανιχνεύει πολύ περισσότερες παραμέτρους του ανθρωπίνου σώματος με προοπτική να εισέλθει και αυτή συντόμως σε γραμμή παραγωγής.

Η τελική μορφή της θα έχει μέγεθος… «μπρελόκ» και θα συνεργάζεται με κάθε «έξυπνη» κινητή συσκευή («τάμπλετ», «σμάρτφον» κ.α.), που σημαίνει, ότι όλες οι μετρήσεις της θα απεικονίζονται σ’αυτες μια επαναστατική συσκευής ένα πανίσχυρο «όπλο» για επιστήμονα του τομέα υγείας.

Το επί μέρους πρόγραμμα που εφαρμόζει η “ Etris” ονομάζεται «Bio Poc» και εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικού προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το Κιλκίς στο απυρόβλητο;

Παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη μητρόπολη του Κιλκίς 5 Αυγούστου 2020. Σχεδόν όλες οι Αρχές του τόπου παρατεταγμένοι ο […]

Με ψυχραιμία και σύνεση

Αν αναλογισθεί κανείς τις από υπερβολικές μέχρι ακόμη και υστερικές αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης του Κιλκίς απέναντι στους συνανθρώπους […]