Ενεργός συμμετοχή του «Αγίου Ευγενίου» στις εκδηλώσεις μνήμης

Κοινωνία /

Με ενεργό συμμετοχή του στις σχετικές εκδηλώσεις τίμησε την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου ο σύλλογος καρκινοπαθών ΠΕ Κιλκίς «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος».

Ετσι στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20.5.18 στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, εκπρόσωπος του συλλόγου κατέθεσε στέφανο στο εκεί μνημείο της Γενοκτονίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο σύλλογος έχει προστάτη του τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο, την μνήμη τού οποίου τιμά κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου με αρτοκλασία κατά την θεία λειτουργία εκείνης της ημέρας. Ήδη για την φετεινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με ιδιαίτερη αναφορά στον Άγιο, που μαρτύρησε στην περιοχή του Πόντου.

Επίσης η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου υπήρξε κεντρική ομιλήτρια κατά την εκδήλωση μνήμης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26.2.18 στο Σ.Σ.Μουριών από τους πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, όπου μετά την λαμπαδηδρομία και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον, ακολούθησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μία σειρά δρώμενων, όπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι η συνεργασία μεταξύ των συλλόγων μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα που μόνον τον πολιτισμό προάγουν», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής: «Εμφανέστατη ήταν η συγκίνηση των παρευρισκομένων οι οποίοι ανέτρεξαν στο παρελθόν φέρνοντας στη μνήμη τους τα βάσανα και τις κακουχίες των Ελλήνων του Πόντου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ανθρώπινες στιγμές

Εύσημα στον σπηλαιοφύλακα Κιλκίς Βασίλη Μακρίδη για την αναγόρευσή του σε δημότη Γρεβενών, σε αναγνώριση της συμβολής του στο εκεί […]

Με… «βαθειές ρίζες»

Πέρασαν δύο εβδομάδες, αλλά η συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον «Μαχητή», εξακολουθεί να συζητείται και να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Αν […]