Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στη διαδικτυακή ημερίδα «Χρυσοπράσινο φύλλο»

Εκπαίδευση /

Στις 16 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης που είναι ο συντονιστής του δικτύου «Χρυσοπράσινο φύλλο».

Στην ημερίδα συμμετείχαν 23 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, μέλη του δικτύου. Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετείχε με το διευθυντή Ιωάννη Λιναρδάκη και τον συντονιστή του προγράμματος Φώτη Παπαθαναήλ.

Το Χρυσοπράσινο φύλλο είναι ένα διακρατικό (Ελλάδα-Κύπρος) περιβαλλοντικό δίκτυο που ιδρύθηκε το 1994 και για 28η χρονιά πραγματοποιεί προγράμματα με κεντρικό στόχο την εκπαίδευση για την αειφορία. Τα προγράμματα έχουν διετή διάρκεια. Στον πρώτο χρόνο γίνεται η εύρεση του εταιρικού σχολείου της Κύπρου, η συνάντηση των καθηγητών Ελλάδας-Κύπρου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά) και η προετοιμασία και οι εργασίες του προγράμματος. Τον δεύτερο χρόνο πραγματοποιείται η μετακίνηση των μαθητών από Ελλάδα σε Κύπρο και αντίστροφα.

Η διαμονή και διατροφή καλύπτεται μέσω της φιλοξενίας από τις οικογένειες των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Κατά την διάρκεια της παραμονής των καθηγητών και μαθητών στην φιλοξενούσα χώρα γίνεται η παρουσίαση των εργασιών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα 23 σχολεία που συμμετέχουν στο δίκτυο, καθορίστηκε με ποιο σχολείο της Κύπρου θα συνεργαστεί το κάθε Ελληνικό σχολείο (το σχολείο μας θα συνεργαστεί με το σχολείο του Αγίου Στυλιανού Λευκωσίας) και αναλύθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Θα ακολουθήσει η επιλογή των 14 μαθητών – μαθητριών από την Α΄ και Β΄ τάξη που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και η επιλογή του θέματος από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος ( δύο καθηγητές και 14 μαθητές – μαθήτριες). Το θέμα θα είναι σχετικό με την κλιματική αλλαγή που είναι η ενότητα-στόχος για την διετία που διανύουμε.

Περισσότερα

Ανακοινώθηκε το οριστικό μητρώο ωφελούμενων του προγράμματος voucher για ανέργους ηλικίας 30-49

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. – Κ.Δ.Β.Μ., ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ της πράξης ‘Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και […]

Επίσκεψη του μητροπολίτη κκ. Βαρθολομαίου στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ν. Κιλκίς

Την πρώτη του προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 1/12/2021, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος […]

Δείτε ακόμα