Σύμφωνο γιά τα πνευματικά δικαιώματα υπέγραψε το επιμελητήριο του Κιλκίς

Οικονομία /

Από το επιμελητήριο Κιλκίς ανακοινώθηκε, ότι προσφάτως υπέγραψε παράταση του συμφώνου συνεργασίας με τον Οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση», με σκοπό, όπως αναφέρεται, « να προσφέρει σε όσους χρησιμοποιούν μουσική στις εγκαταστάσεις τους μέσα από το ρεπερτόριό της μία νόμιμη, ποιοτική και οικονομικά προσιτή λύση στο μείζον θέμα της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τα οφέλη της συμφωνίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
« … Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ισχύον αμοιβολόγιο της «Αυτοδιαχείρισης» (https://www.autodia.gr/Content/files/201906/tariffs.pdf) συμφωνήθηκε:

Για το έτος 2018
Σε κάθε μέλος του επιμελητηρίου Κιλκίς, το οποίο θα προσχωρήσει στην παρούσα συμφωνία, θα εφαρμόζεται έκπτωση 20% επί της προκύπτουσας συνολικής αμοιβής, εφ’ όσον καταβληθούν τα αναλογούντα δικαιώματα γιά το έτος 2018, πλέον ΦΠΑ έως και τις 31.07.20.

Για το έτος 2019
Σε κάθε μέλος του επιμελητηρίου Κιλκίς, το οποίο θα προσχωρήσει στην παρούσα συμφωνία, θα εφαρμόζεται έκπτωση 20% επί της προκύπτουσας συνολικής αμοιβής, εφ’ όσον καταβληθούν τα αναλογούντα δικαιώματα γιά το έτος 2019, πλέον ΦΠΑ έως και τις 31.10.20.

Για το έτος 2020
Ομοίως θα εφαρμόζεται έκπτωση 15% επί της προκύπτουσας συνολικής αμοιβής, εφ’ όσον καταβληθούν τα αναλογούντα δικαιώματα γιά το έτος 2020, πλέον ΦΠΑ έως και 31.12.20.

Τα μέλη του επιμελητηρίου Κιλκίς, γιά να ενταχθούν και να αξιοποιήσουν προς όφελός τους το αμοιβολόγιο της διαπραγμάτευσης, πρέπει να είναι οικονομικ,ως ενήμεροι σε αυτό.

Υπενθυμίζεται, ότι πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του συνόλου των επιμελητηρίων της χώρας είναι, οι επιχειρήσεις να πληρώνουν σε ένα φορέα, τόσο γιά τα πνευματικά όσο και γιά τα συγγενικά δικαιώματα, σύμφωνα και με συγκεκριμένους παραμέτρους, όπως μέγεθος, είδος, έδρα, τετραγωνικά μέτρα επιχείρησης κλπ.

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών και των επιπτώσεων από τα ληφθέντα μέτρα γιά την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, με την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων βάσει σχετικών ΚΥΑ, γιά όσα μέλη του επιμελητηρίου, που αποδεδειγμένα είχαν αναστείλει την λειτουργία των καταστημάτων τους, βάσει σχετικών ΚΥΑ, κατά τους μήνες από Μάρτιο 2020 έως Μάιο 2020, δεν θα προσμετράται γιά τον υπολογισμό της αναλογούσας συνολικής αμοιβής του τρέχοντος έτους γιά τα εν λόγω καταστήματα το τρίμηνο αυτό χρονικό διάστημα.

Το επιμελητήριο Κιλκίς, θέλοντας να προστατεύσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από τυχόν πρόστιμα και ποινές, προχώρησε την παρούσα στιγμή στην υπογραφή βραχυχρόνιας σύμβασης με την «Αυτοδιαχείριση, εν αναμονή αποφάσεων και εξελίξεων του υπουργείου πολιτισμού».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σ.Παραστατίδη: Το ξέσπασμα

Η γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε, δημιουργεί μία κινηματική αντίδραση, ένα σπάσιμο […]