Ο σύλλογος Στενημαχιτών στο 8ο πανελλήνιο αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών

Πολιτισμός /

Ο πολιτιστικός σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς συμμετείχε το Σάββατο 7 Ιουλίου στο 8ο πανελλήνιο αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών που διοργάνωσε και φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας, σε συνδιοργάνωση με το δήμο Θέρμης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φράγμα Θέρμης, μια μαγευτική τοποθεσία, που φιλοξένησε δεκάδες συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Τη φετινή χρονιά έγινε ιδιαίτερη μνεία στην αλησμόνητη πατρίδα της Στενημάχου, αφού στην περιοχή της Θέρμης κατοικεί μεγάλος αριθμός Στενημαχιτών.

Οι Εκδηλώσεις του ανταμώματος διήρκησαν τέσσερις μέρες, ξεκινώντας με μία ημερίδα αφιερωμένη στην ιερά μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πετριτσιώτισσας, στο Μπάτσκοβο της Στενημάχου, και κορυφώθηκαν το Σάββατο 7 Ιουλίου με το πανελλήνιο αντάμωμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των λαβάρων και παρουσίαση όλων των συλλόγων που συμμετείχαν. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν χοροί της Ανατολικής Ρωμυλίας από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων.

Τέλος, όλοι οι χορευτές και οι φίλοι των συλλόγων έγιναν ένα και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με θρακιώτικους ρυθμούς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]