Ένας περίπατος γνώσης και ευαισθησίας στην Δοϊράνη

Κοινωνία /

Οι περίπατοι δεν έχουν να κάνουν μόνο με αναψυχή και σωματική άσκηση, αλλά και προσφέρουν τους περιπατητές την δυνατότητα πρόσβασης σε ιστορικές, γεωγραφικές, περιβαλλοντικές, αρχιτεκτονικές και πολιτιστικές γνώσεις σχετιζόμενες με τον τόπο αλλά και «καλλιέργεια» οικολογικής συνείδησης.

Αυτό κατέδειξε ο περίπατος περιβαλλοντικού και οικολογικού περιεχομένου στην παραλία και στις παρακείμενες περιοχές της λίμνης Δοϊράνης, τον οποίο διοργάνωσε ο περιβαλλοντικός σύλλογος περιπατητών Κιλκίς, και ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13.5.18.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη ευαισθησία μικρός αριθμός μελών του περιβαλλοντικού συλλόγου συμμετέσχε στον ομαδικό περίπατο της Κυριακής 13.5.18 με την ευκαιρία της γιορτής της Μητέρας στην «εκ των Μητέρων της φύσης» λίμνη Δοϊράνη όπως καθιερώθηκε από πέρυσι.

Οι περιπατητές επισκέφθηκαν το μουσείο της λίμνης για να συνεχίσουν με παραλίμνιο περίπατο μέχρι τα σύνορα γεμίζοντας τους σάκους που παρέλαβαν από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το στρατιωτικό μας κοιμητήριο προσκυνώντας στα αναγραφόμενα ονόματα στα μνήματα των Ηρώων μεταξύ των οποίων του ταγματάρχη Λουκά Παπαλουκά.

Επίσης επισκέφθηκαν το βρετανικό νεκροταφείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το μνημείο των Βρετανών με τους βρυχώμενο και θλιμένο λέοντα. Επιστρέφοντας επισκέφθηκαν τις ιαματικές πηγές Μεταλλικού καθώς και το αντάμωμα των Σαρακατσάνων στο Λεβεντοχώρι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ένας ρόλος διαφορετικός

Την ημέρα νύχτα έχει κάνει ο Θέμης Ανθρακίδης, ώστε να έχει επαφές με τους πολίτες του Κιλκίς, προκειμένου να ενημερώνεται […]

Ένας …«φανερός δείπνος»

Ολοένα και πληθαίνουν οι διεργασίες, συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των προσώπων, που προέρχονται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, και […]