Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας: «Υπέρ του εμβολιασμού αλλά με δημιουργία ΜΕΘ και προσλήψεις»

Γενικά /

Υπέρ του εμβολιασμού, με ταυτόχρονη, όμως, ενίσχυση του τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπως η λειτουργία ΜΕΘ και η άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κρίνεται επιβεβλημένη στο Κιλκίς, είναι η θέση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Κιλκίς και Παιονίας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ως διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των εργαζομένων, ως ελάχιστη προϋπόθεση αντιμετώπισης της πανδημίας.
Δεν αρκεί, όμως, μόνον αυτό.

Απαιτείται ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και ταυτόχρονη λήψη ουσιαστικών μέτρων επιτήρησης των επιδημιολογικών δεδομένων και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

Ειδικά εδώ στο Κιλκίς, η λειτουργία μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και η άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγάλη επιστημονική και κοινωνική κατάκτηση, και όχι πεδίο προνομίων ή ποινικοποίησης. Γιά αυτόν τον λόγο απορρίπτουμε τις αναστολές εργασίας προσωπικού και την στοχοποίηση, που επέβαλε η κυβέρνηση στους υγειονομικούς και τους συναδέλφους μας στις κοινωνικές δομές, που δεν εμβολιάστηκαν έως σήμερα.

Οι παλινωδίες και τα αντιφατικά μηνύματα, που στέλνει πολλές φορές η κυβέρνηση προς τους πολίτες, αποτελούν την κύρια αιτία καθυστέρησης των εμβολιασμών, του φόβου και της διστακτικότητας που κυριαρχεί σε μερίδα των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας. Δεν μπορεί, αυτοί που δίνουν την «μάχη» κατά του νέου κορωνοϊού, δουλεύοντας υπό συνθήκες επικίνδυνες και αυξημένης εντατικοποίησης σε πολλές περιπτώσεις, ξαφνικά να μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί σοβαρή, σταθερή και υπεύθυνη στάση από την Πολιτεία, προκειμένου να προσέλθουν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν και να εμπεδώσουν καλύτερα την ατομική τους ευθύνη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η υποχρεωτικότητα διχάζει και στοχοποιεί τους υπαλλήλους και τους διαχωρίζει σε δυο κατηγορίες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, βάζοντας τον ένα απέναντι στον άλλο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας.

Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, που καταπάτεί τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τα προσωπικά μας δεδομένα.

Οι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και Δημόσιο λέμε:

— Ναι στον μαζικό εμβολιασμό.

— Ναι στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

— Όχι στις απολύσεις και στις ποινές.».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα