Συγκρίσεις Κιλκίς και Στρώμνιτσας

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Τώρα, με την ευκαιρία της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δήμων Κιλκίς και Στρωμνίτσης οι ιθύνοντες της κιλκισιώτικης πλευράς είχαν την δυνατότητα να δουν κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή της πόλης, πάλαι ποτέ προπυργίου του Ελληνισμού ή αλλιώς την κεντρική πλατεία …«αστικού τύπου», κατά τα λεγόμενά τους.

Μία περιοχή απαλλαγμένη μεν από οχήματα και ελεύθερη γιά τους πεζούς, πλην όμως διαμορφωμένη κατά τρόπο που να επιτρέπει την απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων, χάρη στην υπογειοποίηση των οδών, που κάποτε την διέσχιζαν.

Αυτή η σύγκριση δεν αρκεί γιά να αισθανθούν τουλάχιστον ντροπή οι ιθύνοντες του Κιλκίς γιά το αντίστοιχο έργο, το οποίο «κατάφερε» να ….«κόψει» δύο «ζωτικές» οδικές «αρτηρίες» της πόλης, κάνοντας τον …βίο τον οδηγών αβίωτο και στερώντας από αυτούς την κατ’ ευθείαν πρόσβαση σε «ζωτικά» σημεία της πόλης;

Καλά το είχε διερωτηθεί γνωστός Κιλκισιώτης πανεπιστημιακός καθηγητής με «ρίζες» στρωμνιτσιώτικες: «Δεν ήξεραν!Δεν ρώταγαν;».

Περισσότερα

Της …«σχολής Μπαλάσκα»!

Διοικητική ποινή τετράμηνης αργίας επέβαλε το αρμόδιο όργανο της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του […]

Από την φάρμα στο Κιλκίς

Στην πόλη του Κιλκίς εθεάθη το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό στέκι του πεζόδρομου της 25ης Μαρτίου απέναντι από τα […]

Δείτε ακόμα