Στην τελική ευθεία οι εργασίες κατασκευής του νέου Οίκου Ευγηρίας & Θεραπευτηρίου Κιλκίς

Γενικά /

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατασκευή του νέου Οίκου Ευγηρίας και Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς (Γηροκομείο), παραρτήματος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας του Κιλκίς.

Συνεργεία του αναδόχου του έργου (ΟΡΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.) έχουν ολοκληρώσει το σύνολο σχεδόν των προβλεπόμενων εργασιών, με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου να αναμένονται τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σύμβαση που είχε υπογραφεί για την επανεκκίνηση του έργου.

Αναλυτικότερα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, οι εργασίες επιστρώσεων δαπέδων και τοποθέτησης ψευδοροφών, καθώς και των κρασπεδώσεων και ασφαλτοστρώσεων του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου.

Άμεσα θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποπεράτωσης των χρωματισμών του κτηρίου και της περίφραξης του περιβάλλοντος χώρου, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν οι τελικές δοκιμές των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το έργο των υπολειπόμενων εργασιών του νέου Γηροκομείου είναι συνολικής δαπάνης 357 χιλ. ευρώ (αρχικού προϋπολογισμού 482 χιλ. ευρώ) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το Θεραπευτήριο θα περιλαμβάνει 50 κλίνες κατανεμημένες σε 4 τετράκλινα, 14 δίκλινα και 6 μονόκλινα, ενώ περιλαμβάνει γραφεία διοίκησης, αίθουσες θεραπείας, μαγειρεία, πλυντήρια, αποδυτήρια, γραφείο συντήρησης, χώρους συγκέντρωσης, χώρους εγκαταστάσεων κλπ, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.923,40 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφανείας 19.250 τμ.

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια, σημαντική για την επανεκκίνηση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου ήταν η συμβολή του ΥΠΑΓΑΤ Γιώργου Γεωργαντά και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ποινολόγιο Ε.Π.Σ.Κιλκίς

Από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΚ τιμωρήθηκαν, με τις ποινές αποκλεισμού που αναγράφονται δίπλα τους, οι εξής ποδοσφαιριστές: -Β.Μπακαρόπουλος (Κιλκισιακού), […]