Στην αυλή των σχολείων του Πολυκάστρου πριν 51 χρόνια

Αρθρογραφία /

Χορευτές από αριστερά: Θόδωρος Απουσίδης (Μ.Δάσος), Μυροφόρα (Μαίρη) Καραγιαννίδου-Τσουμάνη, Ελένη Κεσκινίδου – Μπατσή και Σάββας Καρδόπουλος.

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

Τρεις φωτογραφίες που μας ήρθαν και πάλι από το Βερολίνο.

Ο μοναδικός τότε (1971) σύλλογος του Πολυκάστρου σε εκδηλώσεις που έγιναν στον αύλειο χώρο των σχολείων, απέναντι από το κτίριο της τότε κοινότητας Πολυκάστρου και τον παλαιό ιερό ναό Αγίας Τριάδος.

Χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων η μεγάλη συμμετοχή κόσμου – θεατών.

Μουσική-Λύρα Πόντου ο αλησμόνητος λυράρης του συλλόγου των «Ἁκριτών» Νίκος (Κόλιας) Κρουκλίδης, το μικρόφωνο κρατάει ο αλησμόνητος Κώστας Καλαϊτζίδης μέλος του διοικητικού συμβουλίου των «Ακριτών».

Η φωτογραφία είναι του 1971 και διακρίνεται ο τότε πρόεδρος της κοινότητας (διορισμένος) +Αθανάσιος Μήκας και άλλοι εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας.

Και εδώ βλέπουμε το μεγάλο πλήθος που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις και τον διάκοσμο της εποχής, (21 Απριλίου), καθώς και το παλαιό κοινοτικό κατάστημα,

Την απουσία άλλου πολιτιστικού συλλόγου, κάλυπτε το τότε «Σπίτι του Παιδιού¨ της Βασιλικής Πρόνοιας που σήμερα στεγάζει το Ειρηνοδικείο Πολυκάστρου, εκεί μάθαμε και γνωρίσαμε για πρώτη φορά το πίνγκ-πόνγκ, το σκάκι, την δεκαεξάρα κ.α. καθώς και την ανάγνωση των βιβλίων Ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας που είχε η βιβλιοθήκη του.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ χρωστάμε σε όλες τις κυρίες που είχαν την ευθύνη λειτουργίας του.

Τις φωτογραφίες και πάλι μας τις έστειλε ο συνδημότης μας και ξάδερφος μου Νίκος Ε. Αθανασιάδης από το Βερολίνο όπου διαμένει.

Περισσότερα

19 Ιουνίου 1913 – Πρίν 109 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από 109 χρόνια ξεκίνησε ο από καιρού αναμενόμενος Β΄Βαλκανικός Πόλεμος, η σύγκρουση της Ελλάδος και της Σερβίας […]

Δείτε ακόμα