Στην αθανασία πέρασε ο συνεπής αγωνιστής της ανανεωτικής Αριστεράς Γ.Κωνσταντινίδης

Κοινωνία /

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στις κοινωνίες του Π. Γυναικοκάστρου και του Κιλκίς η απώλεια του Γαβριήλ Κωνσταντινίδης, ενός από τους συνεπέστερους αγωνιστικές του χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς.

Φίλοι και συναγωνιστές του αναφέρονται στην ζωή, την προσωπικότητα και τους αγώνες του με το ακόλουθο βιογραφικό σημείωμα:

«Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1940 στο Παλαιό Γυναικόκαστρο από γονείς αγρότες, πρόσφυγες από την περιοχή του Καρς.

Μεγάλωσε στους δύσκολους καιρούς, που οι Έλληνες μέσα από στερήσεις και από προσωπικές και οικογενειακές περιπέτειες προσπαθούσαν να βρουν τον «βηματισμό» τους γιά έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο.

Οι δικοί του προσωπικοί αγώνες συνέβαλαν στο να διαπλάσει έναν χαρακτήρα έντιμο, ηθικό, γεμάτο από προσφορά, αλτρουϊσμό, καλοσύνη και ντομπροσύνη.

Από πολυ νωρίς συμμετέσχε στην νεολαία Λαμπράκη συνεχίζοντας τον αγώνα του μέσα από τις οργανώσεις του ΚΚΕ Εσωτερικού. Η συμβολή του υπήρξε ουσιαστική στην ίδρυση και εδραίωση του ΚΚΕ Εσωτερικού στον νομό Κιλκίς.

Έλαβε μέρος σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης του ΚΚΚΕ και εντάχθηκε στην ελληνική Αριστερά και μετέπειτα στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, από την θέση του μέλους της ΝΕ Κιλκίς.

Όλα αυτά τα χρόνια και έως και την ύστατη ώρα υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, δίνοντας το «παρών» σε όλους τους πολιτικούς και τους κοινωνικούς αγώνες. Πρωταγωνιστικός ρόλος του και στους αγροτικούς αγώνες.

Στην διαδρομή του αυτή ένθερμο συμπαραστάτη είχε την σύζυγό του Ανατολή Κωνσταντινίδου, με την οποία ήταν έγγαμος από το 1963. Ακόμη και στην Σουηδία, όπου έζησαν ως μετανάστες 15 χρόνια (1971-1986) η πολιτικού του ταυτότητα ήταν πάντα ενεργή.

Στον κοινωνικό, συγγενικό και φιλικό του χώρο, ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο, και διότι ήταν αλληλέγγυος άνθρωπος στις δύσκολες ώρες των άλλων, αλλά και επειδή με την προσωπικότητά του και τις δράσεις του βοηθούσε στην ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων.

Υπήρξε ενεργό μέλος στον πολιτιστικό σύλλογο του Παλαιού Γυναικοκάστρου και πρόεδρος στον αθλητικό σύλλογο του χωριού «Δόξα».

Οι σύντροφοί σου, οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου, θα σε θυμόμαστε ορθό, ζωντανό και ανυπότακτο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιορτινή ατμόσφαιρα

«Γιορτινή ατμόσφαιρα» διαπίστωσαν οι ιθύνοντες του δήμου όσον αφορά στην πρώτη ημέρα της εμποροπανηγύρεως του Κιλκίς. Αν το «γιορτινός» είναι […]