Στηλιτεύουν την δημοτική αρχή Κιλκίς οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών

Πολιτική /

Την συνολική στάση της δημοτικής αρχής Κιλκίς στο θέμα της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης αλλά και την φραστική επίθεση κατά εκπροσώπου τους από δημοτικό σύμβουλο στηλιτεύουν οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών δήμου Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 8.5.18 με την ιδιότητα των pαιδαγωγών στους παιδικούς sταθμούς του dήμου Κιλκίς και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά που φιλοξενούμε και τις οικογένειες τους, προσήλθαμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, του προέδρου του συλλόγου διδασκόντων αλλά και του δημάρχου Κιλκίς για την συμμετοχή του δήμου Κιλκίς στο πιλοτικό πρόγραμμα της προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος ελπίζαμε ότι, η ανώτερη διοίκηση θα ελάμβανε υπ όψιν τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς μας για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.

Παράλληλα, νιώσαμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου για τον αγώνα που διεξάγουμε, εδώ και χρόνια, για ενιαία προσχολική εκπαίδευση, για την διατήρηση των κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και για την συνέχιση της καλής λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Τέλος, εκφράσαμε την αποφασιστικότητα μας να μην δεχτούμε κανένα κλείσιμο παιδικού σταθμού, που εδώ και χρόνια προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από την αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου είναι γνωστά από τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και δεν θα θέλαμε να επεκταθούμε περισσότερο.

Άλλωστε πιστεύουμε ότι η φραστική επίθεση που δέχθηκε η εκπρόσωπος μας Παναγιώτα Γιάλλου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου από αιρετό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, έγινε με σκοπό να σταματήσει αυτός ο αγώνας διαμαρτυρίας.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αποκάλυψης της πραγματικής διάστασης του προβλήματος με επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια και θα υπερασπιστούμε το παιδαγωγικό μας έργο.

Ο αγώνας μας δεν εκφράζει καμμία αντιπαράθεση με τους συναδέλφους παιδαγωγούς των νηπιαγωγείων.

Έχουμε καθήκον όλοι οι παιδαγωγοί και των παιδικών σταθμών αλλά και των νηπιαγωγείων να μην επιτρέψουμε να πειραματίζονται με την τύχη των παιδιών μας.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]