Στελέχη της ΦΡΟΝΤΕΞ ανέλαβαν υπηρεσία σε Ευζώνους και Ειδομένη

Γενικά /

Τα πρώτα στελέχη του οργανισμού ευρωπαϊκής συνοροφυλακής και ακτοφυλακής (FRONTEX) έκαναν την εμφάνισή τους και στον νομό μας.

Συνολικώς έχουν από τις αρχές του μήνα κατανεμηθεί τέσσερα στα τμήματα συνοριακής φύλαξης Ευζώνων και Ειδομένης, και τρία στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Μία στελέχωση που ξεκίνησε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στην χώρα μας από τις περιοχές του Εβρου και των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου λόγω και του Μεταναστευτικού και Προσφυγικού ζητήματος και πλέον επεκτείνεται στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικού προγράμματος και σε περιπτώσεις όπως της ελληνοσκοπιανής μεθορίου καθώς η ΦΡΟΝΤΕΞ βοηθεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες Σέγκεν στην διαχείριση των εξωτερικών συνόρων τους ενώ διευκολύνει και την συνεργασία μεταξύ των τελωνειακών αρχών όλων των χωρών της ΕΕ παρέχοντας βοήθεια και τεχνογνωσία.

Μάλιστα σύμφωνα με «πηγές» της Ελληνικής Αστυνομίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να τετραπλασιαθεί η δύναμή τους.

Τα στελέχη της ΦΡΟΝΤΕΞ που τελούν υπό την διοίκηση των ελληνικών αστυνομικών αρχών, έχουν ήδη ξεκινήσει την αποστολή τους και ενισχύουν τις περιπολίες των δύο τμημάτων συνοριακής φύλαξης, ενεργώντας περιπολίες ανά δύο στελέχη μαζί με έναν Ελληνα αστυνομικό, με τα μέσα κίνησης που διαθέτουν και τους τέσσερις εκπαιδευμένους σκύλους.

Τα καθήκοντα των τριών στελεχών της ΦΡΟΝΤΕΞ που έχουν επανδρώσει τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, με τον έναν εξ αυτών να ασκεί τα καθήκοντά του στον τομέα των κλεμμένων αυτοκινήτων, τους άλλους δύο στον τομέα έρευνας των πλαστών ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων.