Ο ανταγωνισμός των τραπεζών ανέδειξε το πολιτικό έλλειμμα των κυβερνώντων

Πολιτική /

Οι ελληνικές τράπεζες αποφάσισαν ταυτόχρονες χρεώσεις ή αυξήσεις σε απλές συναλλαγές πολιτών, όπως η επανέκδοση ή η ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση ή αλλαγή PIN, η ερώτηση υπολοίπου!

Το Κίνημα Αλλαγής ανέλαβε μία υποδειγματική και συντονισμένη πολιτική πρωτοβουλία, με ερώτηση στη βουλή του βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη και κατόπιν στην Ευρωβουλή με ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ όρισε συνάντηση με την επιτροπή ανταγωνισμού από την οποία η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία ζήτησε την παρέμβασή της για τις ανεξέλεγκτες «ταυτόχρονες» χρεώσεις.

Κατόπιν εορτής, ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε πρωτοβουλία συνάντησης με τους τραπεζίτες, από τους οποίους ζήτησε να πάρουν πίσω τις παράλογες χρεώσεις. Στην πορεία βγήκαν ταυτόχρονα δημοσιεύματα σχεδόν σε όλα τα έντυπα μέσα (δοκιμάστε να «γκουγκλάρετε» 700εκ οι χρεώσεις τραπεζών) και ο ίδιος έκλεισε τον επικοινωνιακό κύκλο ανακοινώνοντας ως επιτυχία μία ελάχιστη υποχώρηση των τραπεζών στις χρεώσεις και αυτή υπό προυποθέσεις.

Σήμερα, η επιτροπή ανταγωνισμού πραγματοποίησε έφοδο στις τράπεζες για το συγκεκριμένο θέμα -μία πολύ θετική εξέλιξη.

Εύκολα κανείς διαπιστώνει το πολιτικό έλλειμμα και τη μειωμένη θεσμική αντίληψη της κυβέρνησης έναντι της άφθονης επικοινωνίας. Και αυτό διότι ο πρωθυπουργός καλεί τις τράπεζες να μειώσουν-εξαλείψουν τις χρεώσεις, πράξη που συνεπάγεται ότι αναγνωρίζει, ότι λειτουργούν ως «καρτέλ» και έλαβαν από κοινού αποφάσεις αυξήσεων, αντί να εισηγηθεί-καταγγείλει κατ’ ευθείαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την διερεύνηση της υπόθεσης.

Εν προκειμένω, ο πρωθυπουργός έχασε στην μέση του δρόμου τον ίδιο τον ανταγωνισμό 🙂

Υ.Γ.: Η αξιωματική αντιπολίτευση πιθανώς θεώρησε το θέμα έλασσον και δεν προέβη σε καμμία πολιτική ενέργεια. Προφανώς τούτες οι χρεώσεις πλήττουν τους λίγους ή προέχει η πορεία προς το λαό.

* Ιατρού, πολιτευτού Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η ΟΧΕ κήρυξε λήξη των πρωταθλημάτων

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η ομοσπονδία χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) κήρυξε λήξασα την φετινή περίοδο των πρωταθλημάτων εθνικών κατηγοριών. Έτσι, […]