Έτσι, για μιάν… απλή υπενθύμιση

Αθλητισμός /

Γράφει ο Σταύρος Φάσσος

Η αγωνιστική περίοδος 2021-22 βρίσκεται στην «σκιά» της σοβούσας από το περασμένο έτος υγειονομικής κρίσης και προστίθεται ως ένας ακόμη «κρίκος» στην «αλυσίδα» των δώδεκα συνεχών, που υφίστανται τις συνέπειες της αντίστοιχης οικονομικής.

Ωστόσο, παρά τα επακόλουθα προβλήματα, μπορεί να πει κανείς, ότι ξεκινά υπό καλύτερες προϋποθέσεις γιά τον κιλκισιώτικο αθλητισμό σε σχέση με την «νευραλγική» παράμετρο της υποδομής σε εγκαταστάσεις.

Και τούτο, διότι υφίσταται πλέον πολύ μικρή απόσταση από το χρονικό σημείο, κατά το οποίο η αθλητική νεολαία θα έχει στην διάθεσή της τον πλήρως ανακαινισμένο περιφερειακό στίβο του δημοτικού σταδίου Κιλκίς, στον οποίο, όπως και σε όλα τα σκάμματα, τοποθετήθηκε νέος ελαστικός τάπητας ή ταρτάν. Μία εξέλιξη, η οποία αλλάζει τα δεδομένα στις συνθήκες άθλησης και προπόνησης, με προοπτική να δώσει σημαντική ώθηση στον οργανωμένο κιλκισιώτικο αθλητισμό, καθώς ένας σύγχρονος περιφερειακός στίβος σταδίου εξυπηρετεί προπονητικώς τους αθλητές όχι μόνο του κλασικού αθλητισμού αλλά και των αθλοπαιδιών και διαφόρων άλλων αθλημάτων, που «καλλιεργούνται» σε κάθε τόπο.

Που σημαίνει, ότι οι αθλητικοί σύλλογοι του νομού θα έχουν πλέον στην διάθεσή τους μιάν εγκατάσταση, την οποία δεν είχαν εδώ και αρκετά χρόνια. Άρα, από την στιγμή που απαλλάσσονται από τα «δεσμά» μιάς τέτοιας μακράς εκκρεμότητος θα μπορέσουν να στρέψουν προσοχή και προσπάθεια προς την κατεύθυνση της επίλυσης άλλων θεμάτων ζητημάτων και προβλημάτων.

Επομένως, από την στιγμή που παρέχει στους αθλητικούς συλλόγους την ευκαιρία να «πάρουν βαθειά ανάσα» απαλλασσόμενοι από έγνοιες σχετικές με τις συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας η εξέλιξη της διάθεσης του ανακαινισμένου περιφερειακού στίβου και των ανακαινισμένων σκαμμάτων του μόνον ως θετική, χαρμόσυνη και ευπρόσδεκτη μπορεί να χαρακτηρισθεί καθώς τοποθετεί «ζόρια» αβεβαιότητα, πικρίες και προσμονή τόσων χρόνων στο… «χρονοντούλαπο της ιστορίας» του κιλκισιώτικου αθλητισμού.

Όμως η θετική εξέλιξη της, έστω και…μετά τόσων εμποδίων, αποπεράτωσης της ανακαίνισης περιφερειακού στίβου και σκαμμάτων του δημοτικού σταδίου Κιλκίς δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να επέχει θέση… «προπετάσματος καπνού» προκειμένου να καλυφθεί η άλλη ακόμη μεγαλύτερη εκκρεμότητα στον ίδιο αθλητικό χώρο.

Δεν μπορεί, δηλαδή, τουλάχιστον κάθε σκεπτόμενος και περί τα αθλητικά πράγματα και δρώμενα πολίτης αυτού του τόπου, επειδή ολοκληρώθηκε το ανωτέρω έργο, να «προσπερνά» το παραμένον εδώ και… κάμποσα χρόνια ημιτελές, εξ ίσου αν όχι σημαντικότερο, της κατασκευής του προπονητηρίου – προθερμαντηρίου στον χώρο κάτω και πίσω από την παλιά κερκίδα, συγχρόνως με την ανακαίνιση – αναβάθμιση και αυτής.

Ένα έργο στο οποίο το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» αφιέρωσε… «ων ουκ έστιν αριθμός» ρεπορτάζ, πρώτα έντυπα και ραδιοφωνικά και τα τελευταία χρόνια και διαδικτυακά, όπως και άρθρα και σχόλια.

Ό,τι δηλαδή… θα συνεχίζει να πράττει εν όσω η αθλητική νεολαία του τόπου εξακολουθεί να στερείται της υπό τα σημερινά προπονητικά αλλά και αγωνιστικά δεδομένα και απαιτήσεις ίσως πιό «νευραλγικής» αθλητικής εγκατάστασης.

Μιάς εγκατάστασης, η οποία θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες προπόνησης και προετοιμασίας αθλητών κάθε «καλλιεργουμένου» στον νομό αθλήματος… όλες τις ημέρες του έτους, ακόμη και για τις πλέον απαιτητικές υποχρεώσεις, αενξαρτήτως καιρικών συνθηκών, θα προσφέρει πολύ περισσότερο χρόνο σε όλους τους συλλόγους όσον αφορά στο πρόγραμμα προπονητικής δραστηριότητάς τους και, εν κατακλείδι, θα «απογειώσει» τον κιλκισιώτικο αθλητισμό.

Γι’ αυτό κατά την παρούσα συγκυρία το θέμα υπενθυμίζεται από αυτήν την στήλη, και όχι στο πλαίσιο ρεπορτάζ, ακριβώς επειδή κάποια στιγμή οι αρμόδιοι του δήμου Κιλκίς οφείλουν τουλάχιστον μία στοιχειώδη κατ’ ευθείαν ενημέρωση της κοινής γνώμης γιά αυτό το βαρύνουσας σημασίας έργο αθλητικής υποδομής, και όχι να χρειάζεται κάποιος να τους… «τσιγκλήσει» γιά αυτό.

Εν πάσει περιπτώσει οφείλουν οι ιθύνοντες του δήμου να ενημερώσουν αθλητική νεολαία και αθλητική κοινή γνώμη:

– Γιά το σημείο στο οποίο βρίσκεται το έργο της κατασκευής του προπονητηρίου-προθερμαντηρίου κάτω από την παλιά κερκίδα του δημοτικού σταδίου Κιλκίς και της ολοκλήρωσης της αναβάθμισης της τελευταίας.

– Γιά τους λόγους για τους οποίους αυτό… παραμένει χρόνια τώρα ημιτελές.

– Γιά το πότε προβλέπεται η «επανεκκίνηση» με προορισμό την αποπεράτωση από ποιές «πηγές» χρηματοδότησης και πώς.

Έτσι, γιά μιάν… απλή υπενθύμιση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα