Στα «ύψη» ο αριθμός νέων κρουσμάτων στα «βάθη» οι εμβολιασμοί στο νομό Κιλκίς

Γενικά /

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, στον αριθμό των κρουσμάτων από την covid-19 και η ανησυχία όλων «κτυπάει κόκκινο», καθώς ο χειμώνας, μία κατ΄ εξοχήν περίοδος ευκολίας διασποράς του υιού, ουσιαστικά είναι στο ξεκίνημα του.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην μεγαλύτερη περιφέρεια του ελληνικού βορρά, την Κεντρική Μακεδονία, είναι εξαιρετικά ενδεικτικός για την κατάσταση που επικρατεί καθώς με βάση τα σχετικά στοιχεία έχουμε τριψήφιες καταγραφές ακόμη και σε περιφερειακές ενότητες, όπως για παράδειγμα αυτές της Πέλλας και της Πιερίας που κατέγραψαν 119 και 128 αντίστοιχα νέες μολύνσεις, πέραν βεβαίως της Θεσσαλονίκης που πραγματικά «βράζει» με 574 περιπτώσεις.

Εξίσου ανησυχητικά είναι τα αριθμητικά δεδομένα και στην ενότητα του Κιλκίς η οποία ναι μεν υπολείπεται αισθητά σε αριθμό κρουσμάτων, με 65 νέες μολύνσεις, όμως δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι υπολείπεται πληθυσμιακά κατά πολύ σε σχέση με όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας.

Κάτι που σημαίνει ότι αναλογικά είμαστε στα ίδια επίπεδα νόσησης και ότι οι κίνδυνοι που προκύπτουν εξ αυτού του γεγονότος είναι εξίσου ισχυροί και για την περιοχή μας.

Δεν είναι το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε για ακόμη μία φορά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους ανεξαρτήτους δημοτικούς συμβούλους να εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της κατάστασης.

Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις κυβερνητικών και λοιπών παραγόντων της δημόσιας ζωής εντός και εκτός της ενότητας μας η πορεία του ισχυρότερου όπλου στον έλεγχο της πανδημίας, ο εμβολιασμός, σπεύδει βραδέως, με επισπεύδουσα στην αργοπορία την Βόρεια Ελλάδα, που γι΄ αυτό αντιμετωπίζει και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Άκρως ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Γουμένισσας όπου ο αριθμός των προσερχομένων για εμβολιασμό είναι εδώ και αρκετό διάστημα σταθερά κάτω από τους είκοσι όταν πρίν από μερικούς μήνες ξεπερνούσε και τους 100 !!

Το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Κιλκίς ,είναι κάτι παραπάνω από προφανές, καθώς όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε το φράγμα των 5.000 ημερήσιων κρουσμάτων και κατά συνέπεια των πιέσεων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων νοσηλείας στην Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες αυτή την στιγμή οριακά εξυπηρετούν τους κατά τεκμήριο ενεμβολίαστους ασθενείς.

Και όλα αυτά μπαίνοντας στον τρίτο έτος πανδημίας, όπου κατά ορισμένους «υπάρχουν πολίτες ανενημέρωτοι γύρω από την αναγκαιότητα-ωφελιμότητα του εμβολιασμού» και άλλων τινών, τα οποία τίθενται συνήθως προσχηματικά, καθώς ο ουσιαστικός λόγος είναι η αποχή από τον εμβολιασμό, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Δυστυχώς, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες αράδες, την κατάσταση αυτή έρχονται να εκμεταλλευτούν παράγοντες της δημόσιας ζωής κόμματα, οργανώσεις, φορείς που με την στάση τους ουσιαστικά υπονομεύουν την στρατηγική υπέρ του εμβολιασμού με αρνητικές συνέπειες το μέγεθος των οποίων απομένει σύντομα να φανεί και στο τόπο μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Tου κάνουν πλάκα!

«Και δεν θα εμβολιασθούμε και θα κινούμαστε και θα διασκεδάζουμε χωρίς περιορισμούς», είπαν πολίτες μπροστά στην κάμερα του «ΑΝΤ 1» […]