“Στα σκαριά” η κατασκευή σκοπευτηρίου συγχρόνων προδιαγραφών στο Κιλκίς

Αθλητισμός /

Γιά πρώτη φορά στα αθλητικά χρονικά του τόπου, το Κιλκίς βρίσκεται σε μικρή χρονική απόσταση από την προοπτική να αποκτήσει σκοπευτήριο συγχρόνων προδιαγραφών, με εγκαταστάσεις τόσο κινητού όσο και σταθερού στόχου αλλά και τοξοβολίας.

Την σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο κυνηγετικός σύλλογος Κιλκίς, σε συνεργασία με φορείς σχετιζομένους με το άθλημα της σκοποβολής, και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες διερευνητικές επαφές με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκλις Ανδρέα Βεργίδη, τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη,αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και παράγοντες της οικείας ομοσπονδίας, γιά την δέσμευση της συγκεκριμένης έκτασης και εν συνεχεία γιά την εξασφάλιση του απαιτουμένου κονδυλίου.

Εφ’όσον οι σχετικές κινήσεις και ενέργειες τελεσφορήσουν,το Κιλκίς θα αποκτήσει μία αθλητική υποδομή από εκείνες, τις οποίες εστερείτο επί μακρόν,με επακόλουθο να “φυτοζωούν”καινα παραμένουν στο “τέλμα” της υπανάπτυξης τα αθλήματα της σκοποβολής και της τοξοβολίας.

Δύο αθλήματα, δηλαδή, στα οποία ολόκληρος ο νομός θα μπορούσε να διακρίνεται καιδι’αυτών να εκπροσωπείται σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, καθώς δεν του έλειπε και δεν του λείπει το κατάλληλο γι’αυτό έμψυχο δυναμικό.

Έτσι, η προοπτική της απόκτησης αυτής της εγκατάστασης αντιμετωπίζεται με εύλογη θετική διάθεση, ως εκκίνηση μιάς αναπτυξιακής πορείας των ολυμπιακών αθλημάτων της σκοποβολής και της τοξοβολίας στον νομό.

“Προς το παρόν”, ανέφερε έγκυρη “πηγή” του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκις, βρισκόμαστε στην φάση της διερεύνησης όλων των “πτυχών” του θέματος, αισιοδοξώντας γιά δρομολόγηση θετικών εξελίξεων μετά την ολοκλήρωσή τους”.

Και πρόσθεσε: «Εμείς, λόγω και αντικειμένου, αναλάβαμε την πρωτοβουλία, όμως αυτό το σκοπευτήριο θα είναι πρωτίστως αθλητική εγκατάσταση, απευθυνόμενη σε κάθε ενδιαφερόμενο γιά τα ολυμπιακά αθλήματα της σκοποβολής και της τοξοβολίας,ενώ η ύπαρξή της, πέραν του ότι θα καλύψει ένα κενό πολλών δεκαετιών, θα αποφέρει ποικίλα οφέλη στον τόπο μας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καλούνται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ-ΚΔΒΜ πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενημερώνει τους επιτυχόντες της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω […]