«Στα σκαριά» έκδοση οδηγού από το ΕΒΕ Κιλκίς γιά επενδυτές

Οικονομία /

Από το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η στρατηγική θέση της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς κοντά στους συγκοινωνιακούς κόμβους της Βορείου Ελλάδος, όπως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην μεθόριο δίνουν στην περιοχή μία σοβαρή υποψηφιότητα για μελλοντικές μεσαίες και μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις, που θα στοχεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης (στην οποία παρατηρείται έλλειψη χώρων υποδοχής), με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος.

Το επιμελητήριο Κιλκίς προτίθεται να καταρτίσει επενδυτικό οδηγό γιά υποψήφιους επενδυτές, παρέχοντας εξειδικευμένες πληροφορίες γιά:

– Ελεύθερους χώρους σε βιομηχανικές περιοχές.

– Βιοτεχνικές περιοχές και «ζώνες» που έχουν χαρακτηριστεί ως «ζώνες» υποδοχής μεταποίησης.

– Κλειστά/ανενεργά εργοστάσια με τα τεχνικά, ιδιοκτησιακά και νομικά τους χαρακτηριστικά γιά υποψήφιους επενδυτές, που ενδιαφέρονται για άμεση εγκατάσταση.

– Το ανθρώπινο εκπαιδευμένο δυναμικό, τις επαγγελματικές σχολές και τα τριτοβάθμια ιδρύματα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς αλλά και γιά το ανθρώπινο δυναμικό των γειτονικών περιφερειακών ενοτήτων.

– Άλλα στοιχεία/υπηρεσίες (π.χ. μεσίτες, μηχανικοί, κλπ.) που μπορεί να είναι χρήσιμα για τους υποψήφιους επενδυτές.

Το επιμελητήριο Κιλκίς σε πρώτη φάση θα καταρτίσει τον επενδυτικό οδηγό και σε δεύτερη φάση θα επιδιώξει, μέσω της εντάξεως σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, που θα επικαιροποιεί και θα δίνει με εύχρηστο τρόπο σε αρκετές γλώσσες τις ανωτέρω πληροφορίες στους υποψήφιους επενδυτές, ενώ επίσης θα συνάψει σχετικά μνημόνια συνεργασίας με εθνικούς φορείς, όπως το «Enterprise Greece» και με τις αρμόδιες διευθύνσεις γιά επενδύσεις της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του υπουργείου εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας & Θράκης).

Για την υλοποίηση αυτού του έργου, που αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και αποτελεί κοινό στόχο όλων των τοπικών φορέων, το επιμελητήριο θα απευθύνει πρόταση συνεργασίας προς τους δήμους Κιλκίς και Παιονίας και την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς».

Περισσότερα

«Γόνιμη» συνάντηση του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Γουμένισσας Α.Τραχανίδη στο επιμελητήριο Φλώρινας

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας Αθανάσιος Τραχανίδης επισκέφθηκε την Παρασκευή 2.4.21 το επιμελητήριο Φλώρινας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο […]

Δείτε ακόμα

Τα πραγματικά δεδομένα

Γράψαμε εκ παραδρομής, αναφερόμενοι στο ζήτημα που σχετίζεται με τις εξελίξεις γύρω από την παραχώρηση της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες, […]