Με «ταξίδι» στην… λαογραφία ο εορτασμός των Αγίων Ημερών στο 2ο πειραματικό γενικό λύκειο του Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Από ο 2ο πειραματικό γενικό λύκειο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ημέρες χαράς και γιορτής πλησιάζουν, και μία γλυκειά ανυπομονησία κυριεύει την σχολική καθημερινότητα και εμπνέει τη μαθητική κοινότητα γιά μία νέα απόπειρα εξερεύνησης της παράδοσης των ημερών, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, που είναι έντονη η ανάγκη της έκφρασης και της χαράς.

Με την υποστήριξη της δημοτικής βιβλιοθήκης, η οποία μας παραχώρησε το υλικό που αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, ανατρέξαμε στα χριστουγεννιάτικα έθιμα του Δωδεκαημέρου, που οι «ρίζες» τους χάνονται στο χρόνο.

Έθιμα που παντρεύουν τις χριστιανικές παραδόσεις με τα αρχαιοελληνικά ήθη και αντικατοπτρίζουν τις συνήθειες, τις αγωνίες και τις ανάγκες των καθημερινών ανθρώπων του τόπου μας.

Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα επιδιώξαμε να βιώσουμε και να μεταδώσουμε στηνσχολική κοινότητα με κάλαντα και δρώμενα του τόπου μας, ευχές και ζωγραφιές, τα οποία εκθέσαμε στο χώρο του σχολείου.

Ευχόμαστε το μήνυμα της Γέννησης, να φωτίσει την ζωή όλων και η αγάπη και η χαρά να «φωλιάσει» στις καρδιές μας, δίνοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας».

Περισσότερα

Κλειστά σχολεία λόγω… κρύου!

Έχουμε δει σχολεία να κλείνουν λόγω του κορονοϊού, λόγω σεισμού, λόγω χιονιού, ακόμα και λόγω βροχόπτωσης (γιατί πλημμύρησαν). Τώρα βλέπουμε […]

Δείτε ακόμα

Ε.Αγαθοπούλου: «Οι ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου δημιουργούνται από τις κερδοσκοπικές τάσεις και την απουσία της πολιτικής βούλησης»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 53 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς και φαρμακοποιός, […]