Στα επίπεδα του 2020 τα τέλη του δήμου Παιονίας γιά το 2021

Πολιτική /

Την παραμονή των δημοτικών τελών και γιά το 2021 στα επίπεδα του 2020 αποφάσισε κατά πλειοψηφίαν το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας στην συνεδρίαση του της Δευτέρα 31.8.20, η οποία για λόγους πρόληψης πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών γιά τους δημότες με την παρουσία μόνον των δημοτικών συμβούλων και των προέδρων των κοινοτήτων.

Την απόφαση καταψήφισαν αμφότερες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, με τον επικεφαλής της μείζονος Χρήστο Γκουντενούδη να αντιπροτείνει μείωση των τελών σε ποσοστό της τάξεως του 10%, επικαλούμενος την αρνητική συγκυρία στα οικονομικά των νοικοκυριών λόγω των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας καθώς και της αύξησης των εσόδων του δήμου από την δήλωση των μη δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων από πλευράς των δημοτών, και τον Αναστάσιο Βασιλακάκη της ελάσσονος να κάνει λόγο για την ανάγκη μείωσης των βαρών-τελών στα λαϊκά στρώματα των δήμων (βλέπε και σχετική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»).

Από την πλευρά της η πλειοψηφία,δια στόματος του δημάρχου Κωσταντίνου Σιωνίδη, επικαλούμενη και σχετική αναφορά του κ. Βασιλακάκη, έκανε λόγω γιά υποκριτική στάση του κ. Γκουντενούδη, υπενθυμίζοντας ότι τα υπάρχοντα τέλη, αν και είχαν προταθεί από μέρους του, έχουν ψηφισθεί, εν τέλει, μόνον από την παράταξη της σημερινής διοίκησης και του τότε εισηγητή και σημερινού μέλους της μειοψηφίας Γεωργίου Φράγκου. Παράλληλα, επέκρινε τον κ. Γκουντενούδη, ότι εισηγείται μείωση επικαλούμενους αύξηση εσόδων, η οποία, όμως, θα έχει μελλοντικό χαρακτήρα, και, ως εκ τούτου, μπορεί να ληφθεί υπ’ όψιν στον επόμενο καθορισμό τιμολογιακής πολιτικής, η οποία, με βάση αυτό το γεγονός και μια σειρά ακόμη αναμενόμενων θετικών εξελίξεων σε σχέση με την μείωση του κόστους λειτουργίας τομέων του δήμου, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, θα αποτυπωθεί στις μειώσεις τελών από την επόμενη περίοδο.

Αντιπαράθεση στο ΔΣ Παιονίας για… θανόντα διοικητικό υπάλληλο!
Στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης επιχείρησαν να θέσουν τον πρόσφατο θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου Ηλία Παναγιωτίδη οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, της Δευτέρας 31.8.20, στην αίθουσα «Ιωάννης Καρακασίδης» του δημοτικού καταστήματος, απουσία κοινού και με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας (αποστάσεις, χρήση μάσκας και αντισηπτικού) λόγω της πανδημίας.

Και τούτο, διότι, παρά τις αντίθετες επισημάνσεις κυρίως από πλευράς του εκπροσώπου της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστασίου Βασιλακάκη, τόσο ο ίδιος όσο, κυρίως, ο εκ των εκπροσώπων της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Αλίρης και, δευτερευόντως, ο επικεφαλής της Χρήστος Γκουντενούδης, επί της ουσίας καταλόγισαν στην δημοτική αρχή, ότι «με την συμπεριφορά της απέναντί του, σε υπηρεσιακό επίπεδο, συνέτεινε στο να επέλθει ο θάνατός του, παρά το γεγονός ότι αυτός οφειλόταν σε χρόνια νόσο».

Γεγονός, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων της πλειοψηφίας αρχής γενομένης του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιάννη Συμεωνίδη, που στην τοποθέτησή του απηύθυνε έκκληση γιά αποφυγή «τυμβωρυχίας» στο σώμα νεκρού δημοτικού υπαλλήλου εν ονόματι μητροπολιτικών συμφερόντων από πλευράς της μειοψηφίας και στην συνέχεια την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη.

Ο οποίος, με την σειρά του, στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για «αήθη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από πλευράς των δύο πρώτων του θανάτου ενός δημοτικού υπαλλήλου», επικαλούμενος, εκτός των άλλων, και την 25ετη γνωριμία μαζί του, από την περίοδο εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων της θανατηφόρου, όπως αποδείχθηκε ασθένειας του και ταυτοχρόνως των προσπαθειών από μέρους του για την επίλυση του υπηρεσιακού προβλήματος, «που είχε ανακύψει λίγο πριν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο».

Παράλληλα δεν δίστασε να επιτεθεί κυρίως εναντίον του κ. Αλίρη, δηλώνοντας απογοητευμένος από την στάση του λόγω «της μακρότερης» πείρας του ως δημοτικού συμβούλου στο σημερινό «σώμα» και ταυτοχρόνως να του ασκήσει δριμεία κριτική για την στάση του την ώρα της εξοδίου ακολουθίας του εκλιπόντος, όταν, κατά παράβαση των κανόνων, που την διέπουν, εκείνος, συνομιλώντας με άλλο παρευρισκόμενο, επιχείρησε να αποδώσει στην στάση της δημοτικής αρχής τον χαρακτήρα «του υποκείμενου νοσήματος».

Περισσότερα

Οργισμένη αντίδραση Κ.Κιλτίδη προς την διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς: «Δεν δικαιώνει, δεν στηρίζει και απορυθμίζει την λειτουργία του»

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να αναδείξω την αμέλεια και ανεπάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς, όταν η χώρα δοκιμάζεται σε μείζονα […]

Δείτε ακόμα