Σοβαρή έλλειψη βασικών φαρμάκων στην «μάχη» κατά του νέου κορωνοϊού και στον νομό

Γενικά /

Σοβαρή έλλειψη βασικών φαρμάκων, όπως αντιπυρετικών, αντιβιοτικών, αντιπηκτικών και κορτιζονούχων, δηλαδή φαρμάκων «πρώτης γραμμής» στην «μάχη» κατά του νέου κορωνοϊού, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στον νομό Κιλκίς.

Μία έλλειψη, που από πολλούς αποδίδεται σε οικονομικά «παιχνίδια» των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών και φαρμακαποθηκών, με αντικειμενικό σκοπό την αύξηση των τιμών, ενώ κάποιοι αναφέρονται και στην πολιτική διαχείριση του θέματος από την κεντρική διοίκηση.

Επισήμως, πάντως, αναφέρεται, ότι το πρόβλημα οφείλεται στην μη λειτουργία των φαρμακαποθηκών κατά την περίοδο των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, με επακόλουθο τον ανεπαρκή εφοδιασμό των φαρμακείων, ενώ παρέχεται η διαβεβαίωση, ότι εντός των προσεχών ημερών η τροφοδοσία των τελευταίων θα εξομαλυνθεί πλήρως.

Αντιθέτως, όπως έγινε γνωστό από έγκυρους «κύκλους» του φαρμακευτικού κλάδου του νομού, μέχρι στιγμής δεν υφίσταται στα φαρμακεία πρόβλημα ελλείψεων στους δωρεάν διατιθέμενους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, κοινώς «σελφ τεστ», και όλοι οι μαθητές, τώρα με την επανέναρξη των μαθημάτων, θα τους προμηθευτούν κανονικά.

Ωστόσο, ασκείται κριτική στην κυβερνητική πολιτική των προθεσμιών, που τίθενται γιά την προμήθεια των δωρεάν «σελφ τεστ» καθώς και γιά την μη δωρεάν διάθεση των «ελέγχων ταχείας ανίχνευσης», κοινώς, «ράπιντ τεστ», κάτι το οποίο, όπως δηλώνουν οι ίδιοι «κύκλοι», ήδη γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ενώ σε αρκετές από αυτές, με την οικονομία τους σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και οι μοριακοί έλεγχοι κοστίζουν λιγότερο από ό, τι στην δική μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα