Σ.Μαρκάδας: «Κάποιοι στον χώρο της εκπαίδευσης δεν επιθυμούν το δεύτερο ειδικό σχολείο

Εκπαίδευση /

Δήλωση «βόμβα» από πλευράς του διευθυντού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σωτήρη Μαρκάδα στον «Μαχητή» λέγοντας ότι κάποιοι από τον χώρο της εκπαίδευσης δεν θέλουν να λειτουργήσει δεύτερο ειδικό σχολείο στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς.

Την εν λόγω πραγματικά σοκαριστική δήλωση, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην παρούσα φάση σε περαιτέρω λεπτομέρειες πραγματοποίησε ερωτηθείς σχετικώς, λίγο μετά την σημερινή του αυτοψία στο δημοτικό σχολείο της Τούμπας του δήμου Παιονίας, όπου ως γνωστόν εδώ και αρκετό διάστημα γίνονται οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εκεί το δεύτερο ειδικό σχολείο.

Από τη αυτοψία διαπιστώθηκε «ότι ο δήμος Παιονίας έχει πραγματοποιήσει όλες εκείνες τις ενέργειες για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, όπως από μέρους της και η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία έχει διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και προσλήψεις ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αυτές του ψυχολόγου και κοινωνιολόγου».

Νωρίτερα ο κ. Μαρκάδας είχε συνάντηση στο δημοτικό μέγαρο του Πολυκάστρου με τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε στην συνέχεια και από τον ίδιο και την βεβαιότητα του ότι αυτές θα ολοκληρωθούν εγκαίρως ώστε ότι το ειδικό σχολειό της Παιονίας να λειτουργήσει μαζί με όλα τα υπόλοιπα στην επερχόμενη σχολική χρονιά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα