Δ.Σισμανίδης: «Δεν απεντάχθηκε η πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου»

Πολιτική /

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ανακοίνωση του δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη γιά την σύσταση ειδικού ταμείου, από το οποίο θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή δημοτική επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ0, ακόμη και όταν καθυστερεί η πληρωμή τους από την Πολιτεία).

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων ο κ. Σισμανίδης ενημέρωσε το σώμα και για τα εξής:

-Σχετικώς με το έργο της πεζοδρόμησης του τμήματος της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου του Κιλκίς από την διασταύρωση με την Σόλωνος μέχρι την αντίστοιχη με Ε.Βενιζέλου και Γ.Καπέτα (ερώτηση Γιάννη Φαχουρίδη), το έργο δεν απεντάχθηκε από το τεχνικό πρόγραμμα αλλά απλώς θα μεταφερθεί σε άλλο ειδικό πρόγραμμα, όταν διευθετηθούν οριστικώς τα κωλύματα από την ισχύουσα νομοθεσία γιά τα έργα υποδομής και θα «ανοίξει ο δρόμος» γιά την εκτέλεσή του.

-Οσον αφορά στο νοσοκομείο Κιλκίς ο δήμος έκανε, κάνει και θα κάνει ο,τιδήποτε «περνά από το χέρι του» γιά την στήριξη και ενίσχυσή του, ενώ δεν τον αφορούν οι όποιες αντιπαραθέσεις διοίκησης-συνδικαλιστών.

Το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώτος, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, την οποία χαρακτήρισε ως απαράδεκτη, στηλιτεύοντας χαρακτηρισμούς της ως μειωτικούς γιά το νοσοκομείο και ξένους προς τα πραγματικά ζητήματα.

Ζήτησε δε κοινή αντίδραση όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων του Κιλκίς, και όχι του δήμου, σε τέτοιες «ανοίκειες επιθέσεις» κατά θεσμών του Κιλκίς, από όπου και αν προέρχονται.

«Ξεκίνησαν οι εργασίες»

Από πλευράς των κκ Ζώτου και Βαφειάδη επικρίθηκε η «εικόνα», που παρουσιάζουν πόλη του Κιλκίς και οικισμοί εν όψει των Εορτών του Αγίου δωδεκαημέρου, κάνοντας λόγο ειδικότερα γιά πλήρη ανυπαρξία εορταστικού διακόσμου και φωτισμού στους οικισμούς. Αναφερόμενος στο θέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρη Τσαντάκης δήλωσε, ότι αρχίζουν τις προσεχείς ημέρες οι εργασίες τοποθέτησης εορταστικού διακόσμου και φωτισμού σε όλη την περιοχή ευθύνης του δήμου Κιλκίς, ενώ στο ήδη υπάρχον προστέθηκε νέο υλικό. Ενημέρωσε, επίσης, γιά το σχετικό κονδύλιο, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο γιά τις δαπάνες όλων των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στον τομέα του πολιτισμού, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 80.000-100.000 ευρώ.

Κονδύλιο 200.000 ευρώ

Αντικείμενο νέας κριτικής στην δημοτική αρχή Κιλκίς απετέλεσε γιά άλλη μία φορά η τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ). Στο θέμα αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μουριών κ. Σαλαβασίδης ο οποίος χαρακτήρισε ως «ατόπημα» τα διαφορετικά ποσοστά αύξησης της τιμής του νερού μεταξύ πόλης Κιλκίς και οικισμών, και ο παρευρεθείς πρώην δήμαρχος Γαλλικού Στέφανος Μάλγαρης που έκανε λόγο γιά «άδικη και παράνομη απόφαση της ΔΕΥΑΚ καθ’ υπέρβασιν και των οριζομένων από την σχετική νομοθεσία», παραθέτοντας σειρά στοιχείων.

Τις αιτιάσεις αντέκρουσε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτική σύμβουλος Ελένη Αναστασιάδου, που αντιπαρέλαβε την πανελλαδική απόφαση του αρμοδίου οργάνου, ενώ όσον αφορά στα έργα ύδρευσης ανακοίνωσε την έγκριση κονδυλίου 200.000 ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών γιά εκτέλεση τέτοιων στον δήμο Κιλκίς, ιδίως δε στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Κρουσίων (Κρουσσών).

«Προαστιακός»

Παρεμβάσεις έκανε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Φαχουρίδης, ζητώντας:

-Να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην διάνοιξη ή διαπλάτυνση οδών και στην κατασκευή πεζοδρομίων όπου το επιβάλλουν κυκλοφοριακές ανάγκες. Επί του ιδίου θέματος ο κ. Ζώτος ζήτησε να ληφθεί μέριμνα και γιά χώρους στάθμευσης.

-Να γίνουν εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις σε κάθε δρόμο, πλατεία, οικόπεδο, κοινόχρηστο χώρο και χώρους οικοδομών σε πόλη και οικισμούς, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χριστόφορο Πιπερίδη να απαντά, ότι έχει ήδη ξεκινήσει από τον δήμο εκστρατεία δενδροφυτεύσεων.

-Την επένδυση του συστήματος LED σε όλα τα συστήματα και «πηγές» φωτισμού γιά εξοικονόμηση ενέργειας.

-Την διεκδίκηση της καθιέρωσης του προαστιακού σιδηροδρόμου, με αξιοποίηση μέρους της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Δογάνη γιά την ανέγερση κτιρίου σιδηροδρομικού σταθμού εντός πόλεως, καθώς αυτό το σημείο βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενό χιλιομέτρου από τον κανονικό, στην Κρηστώνη.

Τέλος από τον δημοτικό ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θόδωρο Βαφειάδη τέθηκε εκ νέου το θέμα των αδέσποτων ζώων, γιά το οποίο αυτός κατέθεσε σειρά προτάσεων (βλ. σχετικό δημοσίευμα) με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Ταχτσίδη να παραθέτει στοιχεία γιά την έως τώρα πορεία του θέματος και τις ενέργειες του δήμου γιά την αντιμετώπισή του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα