Κ.Σιωνίδης στη συνέλευση της ΚΕΕΕ: Μεγάλη αδικία σε βάρος 31 χωριών του νομού Κιλκίς

Οικονομία /

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, με την ιδιότητα του Α’ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, συμμετείχε στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, όπου κατέθεσε πρόταση για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι επαγγελματίες αρκετών χωριών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων σε όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα εντοπίζεται σε χωριά κάτω των 500 κατοίκων που αποτελούσαν πριν από την εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας» αυτοτελή νομικά πρόσωπα, δηλαδή κοινότητες.

Όσες κοινότητες με την εφαρμογή του σχεδίου ενώθηκαν διοικητικά με άλλες και σε σύνολο ξεπέρασαν τους 500 κατοίκους, από το 2015 και μετά υφίστανται την αδικία της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος, παρόλο που η νομοθεσία αρθ.31 ν. 3896/2011 εξαιρεί τους επιτηδευματίες που ασκούν δραστηριότητα σε χωριά με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων.

Έξι χωριά του δήμου Παιονίας ( Εύζωνοι, Πλατανιά, Μεταμόρφωση, Ρύζια, Καμποχώρι και Βαλτοτόπι) και περίπου 25 χωριά του δήμου Κιλκίς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, για τη λύση του οποίου ζήτησε την παρέμβαση της ΚΕΕΕ ο κ. Σιωνίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έβαλε τα γιαλιά του

Φίλος της καλής ελληνικής μουσικής ως γνωστόν είναι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Παιονίας Γιάννης Συμεωνίδης. Και σε κάθε ευκαιρία […]