Ουσιαστικό και σημαντικό έργο από τους θηροφύλακες του νομού

Κοινωνία /

Το πόσο σημαντική συνεισφορά παρέχει στην προστασία της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης ο θεσμός της θηροφύλαξης , που χρηματοδοτούν οι κατά τόπους ομοσπονδίες των κυνηγητικών συλλόγων στην Πατρίδα μας, αναδεικνύουν τα πάρα περιστατικά περίθαλψης αγρίων ζώων και πτηνών στα οποία εμπλέκονται καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Την θερινή περίοδο δεσπόζουσα θέση κατέχουν τα περιστατικά πού αφορούν σε πελαργούς και τα μικρά τους, καθώς λόγω των ισχυρών καταιγίδων, ατυχημάτων στα καλώδια της ΔΕΗ και προσκρούσεων σε οχήματα υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματισμοί των.
Όπως ανέφερε στον «Μαχητή» ο διευθντής υποστήριξης της 6ης κυνηγετικής ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης Κυριάκος Σκορδάς, το ευτύχημα είναι ότι καταγράφεται υψηλή ευαισθητοποίηση από πλευράς των απλών πολιτών, πού φροντίζουν για την πληροφόρηση των κατά τόπους ομοσπονδιακών θηροφυλάκων, όπως στο περιστατικό της Παρασκευής 11.7.14 στην περιοχή της Γοργόπης στο κλιμάκιο των τοπικών θηροφυλάκων κκ Γεωργίου Δασκαλίνα και Ιορδάνη Παναγιωτίδη.
Αμέσως μετά προωθούνται σε διάφορα κέντρα περίλθαλψης και αποκατάστασης σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές όχι με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο αλλά κατά περίπτωση Κάτι που σηματοδοτει ι την’’ Αχιλλειο πτέρνα’’ του όλου ζητήματος και αποτελεί τον αδύναμο κρίκο στην κατά τα λοιπά άριστη σχέση και συνεργασία μεταξύ κυνηγητικων συλλόγων,της ομοσπονδίας και δασαρχείου, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Σκορδάς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Νέος ψηφιακός εξοπλισμός από τη διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

Τις εργασίες ολοκλήρωσης της εγκατάστασης του νέου ψηφιακού εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για την […]