«Η γλώσσα της Ενσυναίσθησης» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο γίνεται όλο και πιο σύνθετος και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει συνεχώς αναβαθμίζονται.

Η διαρκής ενημέρωση και η ενίσχυση του στον τομέα αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Για το λόγο αυτό το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς σε συνεργασία με το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς και το ΚΕΔΑΣΥ Κιλκίς, διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η γλώσσα της ενσυναίσθησης».

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί των Πειραματικών σχολείων του Κιλκίς.

Οι εισηγήτριες, Ευδοκία Τσιρώνα, υπεύθυνη του ΚΕΔΑΣΥ Κιλκίς και Μαγδαληνή Γουγούση, Ψυχολόγος του ίδιου φορέα, ανέπτυξαν με ιδιαίτερη επιτυχία τη θεματολογία και ανέλυσαν ΄΄μελέτες περιπτώσεων΄΄ εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό τα εργαλεία διαχείρισης σύνθετων καταστάσεων από τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, ενημέρωσαν για γενικότερα θέματα λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ και τρόπους συνεργασίας με τα σχολεία της περιφέρειας.

Ήταν το πρώτο μιας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει το σχολείο σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ με θεματολογία άκρως ενδιαφέρουσα που απαντά στις προκλήσεις της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Ο διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς Αλέξανδρος Ταμουτσίδης ευχαριστεί θερμά τις εισηγήτριες που συνεισέφεραν με τις γνώσεις και την αμεσότητα στην επιτυχία αυτής της δράσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αλλιώς στην Παιονία

Μπορεί πραγματικά ο «πάγκος» των αιρετών στελεχών στην παράταξη της πλειοψηφίας στον δήμο του Κιλκίς να είναι πολύ περιορισμένος, αν […]

«Άρχισαν …τα όργανα»

Είχαμε γράψει προ ολίγου καιρού γιά το γεγονός της αθώωσης από το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης όλων όσων είχαν κατηγορηθεί για […]