Ισχυρός σεισμός 3,9 ταρακούνησε το Κιλκίς και τους γειτονικούς νομούς

Γενικά /

Ο «Εγκέλαδος» συνεχίζει να … «υπενθυμίζει» την παρουσία του στον νομό. Ετσι, στις 11.13 το πρωί της Δευτέρας 5.2.18 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακος Ρίχτερ, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα βορείως του Κιλκίς σε μικρή απόσταση από το Κεντρικό.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων, ενώ δεν διήρκεσε περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από αρμόδια «πηγή» η δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη βόρεια περιοχή του νομού (λεκανοπέδιο Μουριών, Δροσάτο, Κεντρικό) που ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου.

Επιβεβαιώνονται, έτσι, πλήρως οι αναφορές του καθηγητή γεωφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δρος Κωνσταντίνου Παπαζάχου στην ιστοσελίδα maxitis.gr σύμφωνα με τις οποίες η σεισμική δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να διαρκέσει από εβδομάδες μέχρι και κάποιους μήνες κάτι που σημαίνει, ότι «οι κάτοικοι θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν κατά το εν λόγω διάστημα με σεισμούς τέτοιων μεγεθών».

Περισσότερα

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 4.900 τσιγάρα και 12 κιλά λαθραίου καπνού

Στοχευμένοι έλεγχοι του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, από αστυνομικούς […]

Δείτε ακόμα