Σε πορεία επανενεργοποίησης το αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας

Γενικά /

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Άδειασε πλήρως, εν τέλει, ο διάδρομος αποπροσγείωσης στην δομή της Νέας Καβάλας μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών.

Κάτι που σημαίνει, ότι «ανοίγει» ο δρόμος γιά να λειτουργήσει ξανά στο εγγύς μέλλον γιά λόγους αεροπλοϊας, όπως πριν γίνει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών την περίοδο 2015-16.

Μόνον που, γιά να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει το αρμόδιο ταμείο του Στρατού (ΤΕΘΑ) στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκουν οι εκτάσεις και εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, να το παραχωρήσει στον δήμο Παιονίας, όπως άλλωστε αυτός το έχει ήδη αιτηθεί.

Μάλιστα προσφάτως το ΤΕΘΑ, με σχετική επιστολή μετά την συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Παιονίας στην Αθήνα στις 9.3.21 με τον διευθυντή του στρατηγό Αντώνη Κονδύλη, είχε εκφράσει γραπτώς την θέση του, ότι «διάκειται ευμενώς» προς την προοπτική παραχώρησής του.

Κάτι το οποίο, βεβαίως, αναμένεται να ξεκαθαρισθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς εκκρεμεί και νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε συνεννόηση με τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργιο Γεωργαντά, με την συνδρομή, του οποίου είχαν πραγματοποιηθεί οι επαφές με την διεύθυνση του ΤΕΘΑ και νωρίτερα με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών γιά θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα.

Υπενθυμίζεται, ότι γιά την αξιοποίηση του αεροδρομίου υπάρχει προγραμματική δέσμευση της σημερινής δημοτικής αρχής, και ότι γιά τον σκοπό αυτό έχει συνταχθεί σχετική μελέτη, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι συζητήσεις – επαφές με αερολέσχες της Βορείου Ελλάδος, που επιθυμούν να το χρησιμοποιούν γιά ανάγκες τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Σφυρίζουν αδιάφορα»

«Μέσα σε λίγες μόνον ημέρες έπαθαν εκ νέου ζημιά τα φυτά καρπουζιού, που φυτεύτηκαν στην περιοχή των Αγιονερίων. Ο παγετός […]