Σε κλίμα κατάνυξης η συναυλία βυζαντινής μουσικής

Κοινωνία /

Σε υψηλές πνευματικές κλίμακες ανέβασε το φιλόμουσο κοινό και τους πολίτες χθες βράδυ ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ‘’Πέτρος ο Γλυκύς’’ με βυζαντινές μελωδίες για τους Πεντεκαιδεκα Μάρτυρες και χριστουγεννιάτικους ύμνους που προοικονομούν την έλευση των γιορτών του Δωδεκαημέρου.

Η συναυλία βυζαντινής μουσικής δόθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σε κλίμα μυσταγωγίας.

Επίκαιρη ομιλία για το βίο των Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων πραγματοποίησε ο ιατρός Ανέστης Σπυρίδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πολιούχοι και προστάτες του Κιλκίς υποδεικνύουν σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάθε χριστιανός για την είσοδό του στη Βασιλεία του Θεού.

Την ευαρέσκειά τους για την αρτιότητα της εκδήλωσης και την εξαιρετική ερμηνευτική απόδοση των μελών του Συλλόγου Ιεροψαλτών εξέφρασαν σε σύντομους χαιρετισμούς τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Με την μουσική των βυζαντινών ύμνων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς στη μνήμη των πολιούχων του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα