«Ρωγμή» στην παράταξη του Χρ.Γκουντενούδη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Ειδήσεις Video /

Από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας της Πέμπτης 5.12.19 αποχώρησε λίγο πρίν ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης επί των δεκαέξι θεμάτων ημερήσιας διάταξης η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας, με πρώτο τον επικεφαλής του συνδυασμού της «Παιονίας Ισχυρή» και πρώην δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.

Μία ενέργεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης στο «επιμύθιο» της παρουσίας του στην εν λόγω συνεδρίαση, «για την στάση της πλειοψηφίας σε σχέση με τις απαντήσεις της επί ζητημάτων, τα οποία ετέθησαν από μέρους στελεχών της παράταξης και στο γεγονός ότι δεν εκλήθη ο ίδιος γιά την πρόσφατη συνάντηση της δημοτικής αρχής με τον βουλευτή Κιλκίς και υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά», διατυπώνοντας παράλληλα βαρύτατους χαρακτηρισμούς «περί φασιστικής πρακτικής και συμπεριφοράς».

Μία επιλογή, η οποία δεν ξενίζει ιδιατέρως, καθώς υπάρχει σημαντικό ιστορικό στα αυτοδιοικητικά πεπραγμένα της περιφερειακής μας ενότητας, όμως σίγουρα δεν είναι κάτι το σύνηθες ,ιδίως σε τόσο πρώιμο αντιπολιτευτικά στάδιο και σε μία συνεδρίαση, όπου το γενικότερο κλίμα δεν προϊδέαζε για μια τέτοια εξέλιξη.

Μάλιστα η επιλογή της αποχώρησης ανέδειξε και πολιτικό ζήτημα στο εσωτερικό της παράταξης μείζονος μειοψηφίας, καθώς αρνήθηκαν να συμμορφωθούν δύο μέλη της οι Γεώργιος Φράγκος και Γεώργιος Παμποράκης, διαχωρίζοντας την στάση τους από αυτή των συναδέλφων τους Αιμίλιου Δεβετζόπουλου, Πλουτάρχου Ελευθεριάδη, Βασιλείου Τάσιου και Δημήτρη Μπαβέλη ,οι οποίοι ακολούθησαν τον πρώην δήμαρχο.

Ενωρίτερα, κατά την διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, στην διαδικασία υποβολής ερωτήσεων, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων για ακόμη μία φορά το πολυκύμαντο θέμα χρήσης των αθλητικών χώρων του δημοτικού σταδίου Πολυκάστρου από αθλητικούς συλλόγους λόγω της καθυστέρησης που καταγράφεται στην λήψη σχετικής απόφασης από πλευράς της αρμοδίας κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου, μαζί με την αργοπορία στην κατασκευή του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο του Ευρώπου, λόγω αλλαγών στον κείμενο κανονισμό εκτέλεσης τέτοιου είδους έργων.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Αθλητικής Ενωσης Πολυκάστρου και του «Απόλλωνα» Ευρώπου, οι οποιοι έθεσαν τα ζητήματα και τις απαντήσεις που εδόθησαν από πλευράς του προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης Αναστασίου Μπαβέλη και του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη για τα σχετικά θέματα.

Περισσότερα

Χιονισμένο Κιλκίς (Βίντεο+Φωτο)

Στα λευκά την “ξύπνησαν” οι κάτοικοι του Κιλκίς την Πέμπτη (02.04.2020) μετά τη χιονόπτωση που καταγράφηκε τις νυχτερινές ώρες. Οι […]

Δείτε ακόμα